Hirdetés
Húsvéti menü

Albert kekszes süti

Hozzávalók

1
kb. 28 cm hosszú rúdhoz
+

A krémhez

3 db tojássárgája
70 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
30 g liszt
1 ek kakaópor
300 ml tej
180 g vaj

Az összeállításhoz

100 ml kávé
1 ek porcukor
1 csomag Albert keksz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Albert kekszes süti

Gyerekkorom egyik kedvence, ami akkoriban ha jól emlékszem pudingporral készült, most viszont lecseréltem a klasszik pudingos alapot egy főzött krémre. Az ízélmény ugyanaz, kávéba áztatott kekszek és egy nagyon kakaós krém találkozása. Ráadásul tök jól fagyasztható, úgyhogy ha random szokott rátok törni az édesség utáni vágy, akkor dobjatok be a fagyasztóba egy adagot, és miután kiveszitek kb. 15 perc múlva már ehetitek is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 28 cm hosszú rúdhoz
+

A krémhez

3 db tojássárgája
70 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
30 g liszt
1 ek kakaópor
300 ml tej
180 g vaj

Az összeállításhoz

100 ml kávé
1 ek porcukor
1 csomag Albert keksz
Bevásárlólistához adom

A krémhez a vaj kivételével a hozzávalókat egy lábasba mérjük és folyamatosan kevergetve, közepes lángon, puding állagúra sűrítjük, mikor langyosra hűlt csomómentesre keverjük benne a vajat és hűtőbe rakjuk kihűlésig. A kávéban elkeverjük a cukrot. Mikor kihűlt a krém, kezdődhet az összeállítás.

Egy 28 cm-es őzgerincformát kibélelünk fóliával, az aljára kenünk egy réteg krémet. A kávéba dobjuk a kekszeket pár pillanatra, majd kb. ötösével elkezdjük egymásra rétegezni a krémmel a kekszeket. Mikor megvagyunk 5-6 darabbal, belerakjuk a formába.

Újabb 5 keksz és krém kombója után mehet ez a pakk is a többi mellé. Mikor az összes keksz elfogyott, nagyjából ki lesz töltve a forma. A maradék krémmel körbekenjük a kekszes, krémes rúd oldalát és tetejét, becsomagoljuk a fóliába, és fagyasztóba rakjuk 1-2 órára. Mikor megdermedt, kiborítjuk, levesszük a fóliát és kissé átlósan kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ha tetszett az Albert kekszes süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások