Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g liszt
- 1 ek kakaópor
- 300 ml tej
- 180 g vaj
Az összeállításhoz
- 100 ml kávé
- 1 ek porcukor
- 1 csomag Albert keksz
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g liszt
- 1 ek kakaópor
- 300 ml tej
- 180 g vaj
Az összeállításhoz
- 100 ml kávé
- 1 ek porcukor
- 1 csomag albert keksz
A krémhez a vaj kivételével a hozzávalókat egy lábasba mérjük és folyamatosan kevergetve, közepes lángon, puding állagúra sűrítjük, mikor langyosra hűlt csomómentesre keverjük benne a vajat és hűtőbe rakjuk kihűlésig. A kávéban elkeverjük a cukrot. Mikor kihűlt a krém, kezdődhet az összeállítás.
Egy 28 cm-es őzgerincformát kibélelünk fóliával, az aljára kenünk egy réteg krémet. A kávéba dobjuk a kekszeket pár pillanatra, majd kb. ötösével elkezdjük egymásra rétegezni a krémmel a kekszeket. Mikor megvagyunk 5-6 darabbal, belerakjuk a formába.
Újabb 5 keksz és krém kombója után mehet ez a pakk is a többi mellé. Mikor az összes keksz elfogyott, nagyjából ki lesz töltve a forma. A maradék krémmel körbekenjük a kekszes, krémes rúd oldalát és tetejét, becsomagoljuk a fóliába, és fagyasztóba rakjuk 1-2 órára. Mikor megdermedt, kiborítjuk, levesszük a fóliát és kissé átlósan kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ha tetszett az Albert kekszes süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!