Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

1
18 x 26 centis tepsihez
+

A töltelék alaphoz

200 g cérnametélt
6 db tojássárgája
140 g cukor
60 g vaj
16 g vaníliás cukor
2 db citrom héja
900 g túró
200 g tejföl
2 púpozott ek liszt
1 nagy csipet só
100 g mazsola

A fehérjehabhoz

6 db tojásfehérje
60 g cukor

Az összeállításhoz

40 g vaj
50 g zsemlemorzsa
1 csomag réteslap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Klasszikus vargabéles, ahogy azt kell

A vargabéles egy olyan legenda, amit már csak menzákon készítenek, és ott is nehéz kifogni. Pedig tökéletes cuccos kaja, amit vétek lenne kihagyni. Zé pedig nem spórolt semmin, egy tökéletes klasszikus, tökéletes verzióját készítette el.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 x 26 centis tepsihez
+

A töltelék alaphoz

200 g cérnametélt
6 db tojássárgája
140 g cukor
60 g vaj
16 g vaníliás cukor
2 db citrom héja
900 g túró
200 g tejföl
2 púpozott ek liszt
1 nagy csipet só
100 g mazsola

A fehérjehabhoz

6 db tojásfehérje
60 g cukor

Az összeállításhoz

40 g vaj
50 g zsemlemorzsa
1 csomag réteslap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vargabéles esetében először egy csipet sóval kb. 2 liter vizet forralunk, és harapósra főzzük benne a tésztát. Ezután leszűrjük, átmossuk és félretesszük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük 140 gramm cukorral és 60 gramm szoba-hőmérsékletű vajjal, és kihabosítjuk. Ehhez a masszához adjuk a vaníliás cukrot, a két citrom reszelt héját, az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, a sót és a mazsolát. Csomómentesre keverjük, és összeforgatjuk a kifőzött tésztával. A tojásfehérjét a megmaradt 60 gramm cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan egybeforgatjuk a tésztás masszával.

A maradék vajat felolvasztjuk, a háromnegyedével kikenjünk a tepsit, amit utána beszórunk zsemlemorzsával, és a felesleget kiütögetjük belőle. A réteslapokat úgy rétegezzük, hogy mindig másik oldalon lógjon túl a tepsin. Beletesszük a masszánkat, majd a kilógó tésztarészeket visszahajtjuk a vargabéles tetejére, amit végül lekenünk vajjal és megszórunk egy kevés zsemlemorzsával.

vargabéles

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk kb. fél órára, amíg tökéletes aranybarnára sül. Kockákat vágunk belőle, és már szervírozhatjuk is.

Ha tetszett a klasszikus vargabéles receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások