Hozzávalók
A tésztához
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- 300 g finomliszt
A lemon curd-höz
- 2 egész tojás
- 3 db tojássárgája
- 3 db citrom reszelt héja
- 200 ml citromlé
- 150 g cukor
- 100 g vaj
A töltelékekhez
- málnalekvár
- sárgabaracklekvár
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- 300 g finomliszt
A lemon curd-höz
- 2 egész tojás
- 3 db tojássárgája
- 3 db citrom reszelt héja
- 200 ml citromlé
- 150 g cukor
- 100 g vaj
A töltelékekhez
- málnalekvár
- sárgabaracklekvár
A tésztához a hideg vajat összemorzsoljuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, sót, citromhéjat és a liszttel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk őket és sütőpapírral bélelt tálcán 180 fokos sütőben, légkeveréses programon 8-10 perc alatt készre sütjük.
A lemon curdhöz a citromokat megmossuk, lereszeljük és kifacsarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, az elhabart tojásokat és vízgőz fölött kézi habverővel folyamatos keverés mellet sűrűsödésig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, üvegbe töltjük és hűtőbe tesszük.
A kihűlt kekszeket felváltva összeragasztjuk a málna-és sárgabaracklekvárral és a lemon curddel, majd a tetejüket porcukorral meghintjük.
Tipp: a citromkrémet jobb előző nap bekeverni, így a hűtőben szépen megszilárdul majd.