Hirdetés

Linzer kekszek színes töltelékkel

Hozzávalók

30
darabhoz
+

A tésztához

200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csipet só
300 g finomliszt

A lemon curd-höz

2 egész tojás
3 db tojássárgája
3 db citrom reszelt héja
200 ml citromlé
150 g cukor
100 g vaj

A töltelékekhez

málnalekvár
sárgabaracklekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Linzer kekszek színes töltelékkel

A linzer sokunknál gyerekkori nagy kedvenc, amit még felnőttkorban is mindenki imád.  A klasszikus málna és baracklekváros verzió mellett mutatunk egy lemon curdös verziót is amely a nyári hőségben is szuper nassonlivaló lesz a maga fanyar édességével.
Kipróbáltam, jóóó lett!
32
Hirdetés

Hozzávalók

30
darabhoz
+

A tésztához

200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csipet só
300 g finomliszt

A lemon curd-höz

2 egész tojás
3 db tojássárgája
3 db citrom reszelt héja
200 ml citromlé
150 g cukor
100 g vaj

A töltelékekhez

málnalekvár
sárgabaracklekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztához a hideg vajat összemorzsoljuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, sót, citromhéjat és a liszttel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk őket és sütőpapírral bélelt tálcán 180 fokos sütőben, légkeveréses programon 8-10 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Puskás Nóri

A lemon curdhöz a citromokat megmossuk, lereszeljük és kifacsarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, az elhabart tojásokat és vízgőz fölött kézi habverővel folyamatos keverés mellet sűrűsödésig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, üvegbe töltjük és hűtőbe tesszük.

A kihűlt kekszeket felváltva összeragasztjuk a málna-és sárgabaracklekvárral és a lemon curddel, majd a tetejüket porcukorral meghintjük.

Tipp: a citromkrémet jobb előző nap bekeverni, így a hűtőben szépen megszilárdul majd.

Fotó: Puskás Nóri
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások