Hozzávalók
- 300 g krumpli
- 300 g barna cukor
- 250 g liszt
- 100 g puha vaj
- 100 g aszalt fekete cseresznye
- 50 g hideg marcipán
- 3 db tojás
- 200 ml tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Marcipános-fekete cseresznyés kuglóf
Hozzávalók
- 300 g krumpli
- 300 g barna cukor
- 250 g liszt
- 100 g puha vaj
- 100 g aszalt fekete cseresznye
- 50 g hideg marcipán
- 3 db tojás
- 200 ml tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Fotó: Puskás NóriA megpucolt krumplit felkockázzuk és puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, alaposan áttörjük és hagyjuk kihűlni. A tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a citrusok reszelt héját és elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, elkeverjük, majd beledolgozzuk a tejet és az áttört, főtt burgonyát is. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt és belekeverjük az aszalt cseresznyét is. 170 fokos sütőben 55-60 perc alatt készre sütjük, tűpróbát végzünk rajta. Ha túlságosan pirulna, egy alufóliával letakarjuk.