Hirdetés

Hozzávalók

1
db 33 x 42 cm-es tepsihez
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódaikarbóna
Hozzávaló kipipálva
150 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
70 g méz
Hozzávaló kipipálva
4 ek tejföl

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
3 ek kristálycukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
300 ml tej
Hozzávaló kipipálva
300 ml Baileys
Hozzávaló kipipálva
200 g vaj
Hozzávaló kipipálva
150 g porcukor

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
150 g étcsokoládé
Hozzávaló kipipálva
1 tk olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mézes krémes Baileys-szel turbózva

Végtelenül sok mézes krémes recept kering a nagymamák receptfüzeteiben, a szakácskönyvekben és persze az interneten is. Erre a sütire is igaz az a jól ismert mondás, hogy ahány ház, annyi mézes krémes. Mindenki az eredeti, vagy a klasszikus receptet keresi, de jobb ha ti nem keresitek tovább, ugyanis most mutatunk egy sokkal ütősebb, Baileys-es variációt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 33 x 42 cm-es tepsihez
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódaikarbóna
Hozzávaló kipipálva
150 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
70 g méz
Hozzávaló kipipálva
4 ek tejföl

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
3 ek kristálycukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
300 ml tej
Hozzávaló kipipálva
300 ml Baileys
Hozzávaló kipipálva
200 g vaj
Hozzávaló kipipálva
150 g porcukor

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
150 g étcsokoládé
Hozzávaló kipipálva
1 tk olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Először a krémet készítjük el, amihez a tojássárgájákat fehéredésig verjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ekkor hozzászórjuk a lisztet, felöntjük kevés tejjel, amivel csomómentesre keverjük, majd jöhet a többi tej és a Baileys.

Nagyobb lángon, állandó kevergetés mellett puding állagúra sűrítjük a krémet, lefedjük egy fóliával, hogy ne “bőrösödjön” meg a teteje és hagyjuk teljesen kihűlni (mikor langyos tegyük hűtőbe). Mikor kihűlt az alap, belekeverjük a hideg vajat és a porcukrot.

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és szódabikarbónával. Hozzákeverjük a többi alapanyagot és összegyúrjuk a tésztát. Két egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk fél cm vastagságúra. A sodrófa segítségével áthelyezzük a tésztalapokat 1-1 átfordított, sütőpapírral letakart klasszikus méretű tepsire, majd 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat, végül a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Ha a krém is elkészült,  merőlegesen kettévágjuk a tésztalapokat, és összeállítjuk a sütit: az első lapot megkenjük a krémmel, jöhet rá a következő tésztalap, amit ismét megkenünk a krémmel, jöhet rá a 3. tésztalap, ismét krém, majd az utolsó tésztalap.

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, egyenletesen bevonjuk vele a legfelső lap tetejét, egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük is.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?