Hirdetés
Hirdetés

Mézes krémes Baileys-szel turbózva

Végtelenül sok mézes krémes recept kering a nagymamák receptfüzeteiben, a szakácskönyvekben és persze az interneten is. Erre a sütire is igaz az a jól ismert mondás, hogy ahány ház, annyi mézes krémes. Mindenki az eredeti, vagy a klasszikus receptet keresi, de jobb ha ti nem keresitek tovább, ugyanis most mutatunk egy sokkal ütősebb, Baileys-es variációt.
Hirdetés

Hozzávalók egy 33 x 42 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 500 g liszt
  • 100 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódaikarbóna
  • 150 g porcukor
  • 2 tojás
  • 70 g méz
  • 4 ek tejföl

A krémhez:

  • 3 tojássárgája
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 g liszt
  • 300 ml tej
  • 300 ml Baileys
  • 200 g vaj
  • 150 g porcukor

A mázhoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 1 tk olaj

Először a krémet készítjük el, amihez a tojássárgájákat elkeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzászórjuk a lisztet , felöntjük kevés tejjel amivel csomómentesre keverjük, majd jöhet a többi tej és a Baileys. Nagyobb lángon, állandó kevergetés mellett puding állagúra sűrítjük a krémet, lefedjük egy fóliával, hogy ne “bőrösödjön” meg a teteje és hagyjuk teljesen kihűlni (mikor langyos tegyük hűtőbe). Mikor kihűlt az alap belekeverjük a vajat és a porcukrot. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és szódabikarbónával. Hozzákeverjük a többi alapanyagot és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi méretűre, rázúzzuk a papírra a tésztát és rárakjuk a tepsi hátuljára, majd 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat. Mikor mindkét lap megsült kettévágjuk őket, megkenjük a lapokat a krémmel és egymásra rakjuk őket. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, bevonjuk vele a legfelső lap tetejét, egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?