Hozzávalók
- 170 ml tej
- 40 g élesztő+1 tk cukor
- 50 g porcukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojás sárgája
- 50 g puha vaj
- 5 - 6 ek mogyorókrém
Hozzávalók
- 170 ml tej
- 40 g élesztő+1 tk cukor
- 50 g porcukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojás sárgája
- 50 g puha vaj
- 5 - 6 ek mogyorókrém
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk egy teáskanál cukrot. 5 percig pihentetjük, amíg elkezd dolgozni az élesztő. Egy nagy tálba rakjuk a kétféle lisztet, a porcukrot, tojásokat, tojássárgáját és hozzáöntjük az élesztős tejet. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 0,5-0,8 mm vastagságúra.
A tészta egyik felét megkenjük a mogyorókrémmel, ráhajtjuk a másik felét, majd 12 csíkot vágunk belőle. A mogyorókrémes tésztacsíkok két végét megfogjuk, megtekerjük, majd spirál alakban beletekerjük a muffinformák mélyedéseibe. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.