Fantasztikus desszertek

Pezsgőkrémesfánk

Pezsgőkrémes fánk

Hozzávalók
A tésztához
30 g
porcukor
300 ml
tej
30 g
friss élesztő
500 g
finomliszt
1 csipet
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
5 ml
sötét rum
5 db
tojássárgája
kb. 1 l olaj a sütéshez
A krémhez
6 db
tojássárgája
140 g
porcukor
60 g
finomliszt
300 ml
tej
300 ml
pezsgő
50 g
vaj

Elkészítés

A pezsgőkrémes fánk tésztájának elkészítéséhez a cukrot beleszórjuk a langyos tejbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a kimért lisztből hozzáadunk egy evőkanálnyit. Hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni. 

A lisztet egy tálba tesszük egy csipet sóval és a puha vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős mixet, a rumot, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk, és 45-50 percig meleg helyen kelesztjük. 

Liszttel alaposan meghintett nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk, letakarjuk a fánkokat, és 20 percig hagyjuk pihenni. Ezután forró, 170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. 

A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pudingállagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával, és hűtőhidegre hűtjük. Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük, és megtöltjük a fánkokat. Megszórjuk őket porcukorral és kész is vagyunk!

pezsgokremes-fank
Pezsgőkrémes fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc + sütés

Még több fánkrecept:

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

Tiramisu-fánk

Klasszikus farsangi fánk

www.streetkitchen.hu

A fánk önmagában, porcukorral megszórva is isteni, de egy pezsgőkrémes töltelékkel még tovább tudjátok fokozni az élvezeteket!

Hozzávalók

14 darabhoz
A tésztához
30 g
porcukor
300 ml
tej
30 g
friss élesztő
500 g
finomliszt
1 csipet
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
5 ml
sötét rum
5 db
tojássárgája
kb. 1 l olaj a sütéshez
A krémhez
6 db
tojássárgája
140 g
porcukor
60 g
finomliszt
300 ml
tej
300 ml
pezsgő
50 g
vaj

A pezsgőkrémes fánk tésztájának elkészítéséhez a cukrot beleszórjuk a langyos tejbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a kimért lisztből hozzáadunk egy evőkanálnyit. Hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni. 

A lisztet egy tálba tesszük egy csipet sóval és a puha vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős mixet, a rumot, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk, és 45-50 percig meleg helyen kelesztjük. 

Liszttel alaposan meghintett nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk, letakarjuk a fánkokat, és 20 percig hagyjuk pihenni. Ezután forró, 170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. 

A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pudingállagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával, és hűtőhidegre hűtjük. Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük, és megtöltjük a fánkokat. Megszórjuk őket porcukorral és kész is vagyunk!

pezsgokremes-fank
Pezsgőkrémes fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc + sütés

Még több fánkrecept:

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

Tiramisu-fánk

Klasszikus farsangi fánk

Ha tetszett a Pezsgőkrémes fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept