A pezsgőkrémes fánk tésztájának elkészítéséhez a cukrot beleszórjuk a langyos tejbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a kimért lisztből hozzáadunk egy evőkanálnyit. Hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni.
A lisztet egy tálba tesszük egy csipet sóval és a puha vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős mixet, a rumot, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk, és 45-50 percig meleg helyen kelesztjük.
Liszttel alaposan meghintett nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk, letakarjuk a fánkokat, és 20 percig hagyjuk pihenni. Ezután forró, 170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül.
A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pudingállagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával, és hűtőhidegre hűtjük. Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük, és megtöltjük a fánkokat. Megszórjuk őket porcukorral és kész is vagyunk!

- Elkészítési idő: 90 perc + sütés