Hirdetés

Pisztáciás-meggyes gyümölcskenyér fehércsokis mázzal

Hirdetés

Pisztáciás-meggyes gyümölcskenyér fehércsokis mázzal

Hirdetés
Jön egy újabb kevert tésztás süti – mi tényleg imádjuk ezt a műfajt! Még gyorsan elgondolkoztunk rajta, hogy mibe is tudnánk belecsempészni a meggyet és erre a sütire esett a választásunk.

Hozzávalók egy 30 x 11,5 cm-es kenyérformához

  •         150 g puha vaj
  •         150 g cukor
  •         3 tojás
  •         200 g liszt
  •         fél tk sütőpor
  •         fél tk szódabikarbóna
  •         csipet só
  •         100 g tejföl
  •         1 citrom reszelt héja
  •         100 g fehércsokoládé
  •         300 g meggy
  •         fél marék pisztácia

Hozzávaló a díszítéshez:

  •         100 g fehér csokoládé
  •         5-6 szem friss meggy
  •         10-15 szem pisztácia

A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd mehet bele a tejföl, a citrom reszelt héja, a durvára vágott csokoládé, a kimagozott friss meggy, és a durvára vágott pisztácia is.Jól összedolgozzuk az egészet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha ennyi idő alatt se szeretne megsülni, akkor letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább 5-10 percig, majd ellenőrizzük újból.

A csokoládét vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére csurgatjuk, friss meggyel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.

Tipp: bármilyen másfajta gyümölccsel elkészíthető, a legjobb választás még hozzá a cseresznye vagy a málna.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások