Hozzávalók
- 150 g puha vaj
- 150 g cukor
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 100 g tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g fehércsokoládé
- 300 g meggy
- ½ marék pisztácia
Hozzávaló a díszítéshez
- 100 g fehér csokoládé
- 5 - 6 szem friss meggy
- 10 - 15 szem pisztácia
Pisztáciás-meggyes gyümölcskenyér fehércsokis mázzal
Hozzávalók
- 150 g puha vaj
- 150 g cukor
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 100 g tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g fehércsokoládé
- 300 g meggy
- ½ marék pisztácia
Hozzávaló a díszítéshez
- 100 g fehér csokoládé
- 5 - 6 szem friss meggy
- 10 - 15 szem pisztácia
A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd mehet bele a tejföl, a citrom reszelt héja, a durvára vágott csokoládé, a kimagozott friss meggy, és a durvára vágott pisztácia is.Jól összedolgozzuk az egészet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha ennyi idő alatt se szeretne megsülni, akkor letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább 5-10 percig, majd ellenőrizzük újból.
A csokoládét vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére csurgatjuk, friss meggyel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.
Tipp: bármilyen másfajta gyümölccsel elkészíthető, a legjobb választás még hozzá a cseresznye vagy a málna.