Hirdetés
Instant

Pisztáciás-meggyes gyümölcskenyér fehércsokis mázzal

Hozzávalók

1
30 x 11,5 cm-es kenyérformához
+
150 g puha vaj
150 g cukor
3 db tojás
200 g liszt
½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 csipet só
100 g tejföl
1 db citrom reszelt héja
100 g fehércsokoládé
300 g meggy
½ marék pisztácia

Hozzávaló a díszítéshez

100 g fehér csokoládé
5 - 6 szem friss meggy
10 - 15 szem pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pisztáciás-meggyes gyümölcskenyér fehércsokis mázzal

Jön egy újabb kevert tésztás süti – mi tényleg imádjuk ezt a műfajt! Még gyorsan elgondolkoztunk rajta, hogy mibe is tudnánk belecsempészni a meggyet és erre a sütire esett a választásunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
30 x 11,5 cm-es kenyérformához
+
150 g puha vaj
150 g cukor
3 db tojás
200 g liszt
½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 csipet só
100 g tejföl
1 db citrom reszelt héja
100 g fehércsokoládé
300 g meggy
½ marék pisztácia

Hozzávaló a díszítéshez

100 g fehér csokoládé
5 - 6 szem friss meggy
10 - 15 szem pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd mehet bele a tejföl, a citrom reszelt héja, a durvára vágott csokoládé, a kimagozott friss meggy, és a durvára vágott pisztácia is.Jól összedolgozzuk az egészet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha ennyi idő alatt se szeretne megsülni, akkor letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább 5-10 percig, majd ellenőrizzük újból.

A csokoládét vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére csurgatjuk, friss meggyel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.

Tipp: bármilyen másfajta gyümölccsel elkészíthető, a legjobb választás még hozzá a cseresznye vagy a málna.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások