Hirdetés
Bespájzolva

Sörös tésztában sült banán sós karamellel

Hozzávalók

2
banánhoz
+
100 g liszt
100 g étkezési keményítő
1 csapott ek sütőpor
1 nagy csipet só
250 ml barna sör
2 db banán

A sós karamelles öntethez

100 g cukor
200 ml habtejszín
1 csapott tk só
50 g hideg vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sörös tésztában sült banán sós karamellel

Ez egy kicsit durva cucc lett, de tudom, hogy néha szeretitek az ilyet. A banán krémes és meleg, a bunda ropog, az egyszerre édes és sós karamell meg a mennyországba repít.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
banánhoz
+
100 g liszt
100 g étkezési keményítő
1 csapott ek sütőpor
1 nagy csipet só
250 ml barna sör
2 db banán

A sós karamelles öntethez

100 g cukor
200 ml habtejszín
1 csapott tk só
50 g hideg vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Az öntethez a cukrot egy magasabb falú edénybe öntjük, és közepes lángon, kavargatás nélkül, néha az edényt átmozgatva addig hevítjük, míg megolvad és szép borostyánszínű karamellé válik. Ekkor hozzáöntjük a felmelegített tejszínt (vigyázat, erősen fel fog habzani!), majd a sót, és addig kavargatjuk, míg a megkötött karamelldarabok vissza nem olvadnak, és szép sima lesz a mártás. Ekkor több részletben beledobáljuk a vajat, mindig erősen kevergetve, hogy krémes és selymes legyen az öntet.

Sörös tésztában sült banán

A tésztához egy nagy tálban csomómentesre keverjük a hozzávalókat. Akkor lesz igazán ropogós a bunda, ha jéghideg a massza, ezért érdemes hideg sörrel dolgozni, sőt akár néhány jégkockát is beledobni a kész tésztába és így átkeverni. Az egész banánokat belemártjuk a masszába és jöhetnek is a forró, 200 fokos olajba, ahol addig sütjük őket, míg szép aranyszínű és ropogós nem lesz a bundájuk. A sós karamelles öntettel tálaljuk.

Ha tetszett a sörös tésztában sült banán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások