Hirdetés

Tojáslikőrös-csokis répatorta

Hozzávalók

1
22 cm-es formához
+

A tésztához

250 g puha vaj
200 g kristálycukor
4 db tojás
300 g nyers reszelt sárgarépa
50 g durvára vágott sótlan pisztácia + a díszítéshez
50 g mazsola
200 g finomliszt
50 g cukrozatlan kakaópor
1 csapott tk szódabikarbóna
2 púpozott tk sütőpor
1/2 tk só
1 tk őrölt fahéj

 A krémhez

100 g puha vaj
100 g porcukor
400 g mascarpone
1 tk őrölt fahéj
100 ml tojáslikőr a tészta meglocsolásához
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tojáslikőrös-csokis répatorta

Répatorta nélkül tulajdonképpen már nem húsvét, a húsvét. Így nem hagyhatunk titeket egy tökéletes recept nélkül. Kicsit felturbóztuk egy kevés tojáslikőrrel és egy isteni mascarpone krémmel kentünk meg. Csekkoljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es formához
+

A tésztához

250 g puha vaj
200 g kristálycukor
4 db tojás
300 g nyers reszelt sárgarépa
50 g durvára vágott sótlan pisztácia + a díszítéshez
50 g mazsola
200 g finomliszt
50 g cukrozatlan kakaópor
1 csapott tk szódabikarbóna
2 púpozott tk sütőpor
1/2 tk só
1 tk őrölt fahéj

 A krémhez

100 g puha vaj
100 g porcukor
400 g mascarpone
1 tk őrölt fahéj
100 ml tojáslikőr a tészta meglocsolásához
Bevásárlólistához adom

A piskótához a sütőt légkeveréses funkción 180 fokra kapcsoljuk, a tortaformánkat kibéleljük alul sütőpapírral. Robotgéppel a vajat a cukorral kihabosítjuk és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A pisztáciát durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, reszeljük és hozzáadjuk a mazsolával együtt a cukros vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleöntjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformákba öntjük és 30 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nincs két tortaformánk, akkor megsüthetjük egyben is, de akkor 45-50 percig süssük. Amíg hűl a tésztánk, addig elkészítjük a krémet. A puha vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát kivonatot, fahéjat és simára keverjük. A kihűlt tésztákról levágjuk a felesleget, az alsót meglocsoljuk 50 ml tojáslikőrrel, megkenjük a krém felével, rátesszük a másik piskótát, meglocsoljuk a maradék likőrrel elegyengetjük rajta a maradék krémet és durvára vágott pisztáciával díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások