Hozzávalók
A tésztához
- 250 g puha vaj
- 200 g kristálycukor
- 4 db tojás
- 300 g nyers reszelt sárgarépa
- 50 g durvára vágott sótlan pisztácia + a díszítéshez
- 50 g mazsola
- 200 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 púpozott tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
A krémhez
- 100 g puha vaj
- 100 g porcukor
- 400 g mascarpone
- 1 tk őrölt fahéj
- 100 ml tojáslikőr a tészta meglocsolásához
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g puha vaj
- 200 g kristálycukor
- 4 db tojás
- 300 g nyers reszelt sárgarépa
- 50 g durvára vágott sótlan pisztácia + a díszítéshez
- 50 g mazsola
- 200 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 púpozott tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
A krémhez
- 100 g puha vaj
- 100 g porcukor
- 400 g mascarpone
- 1 tk őrölt fahéj
- 100 ml tojáslikőr a tészta meglocsolásához
A piskótához a sütőt légkeveréses funkción 180 fokra kapcsoljuk, a tortaformánkat kibéleljük alul sütőpapírral. Robotgéppel a vajat a cukorral kihabosítjuk és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A pisztáciát durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, reszeljük és hozzáadjuk a mazsolával együtt a cukros vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleöntjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformákba öntjük és 30 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nincs két tortaformánk, akkor megsüthetjük egyben is, de akkor 45-50 percig süssük. Amíg hűl a tésztánk, addig elkészítjük a krémet. A puha vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát kivonatot, fahéjat és simára keverjük. A kihűlt tésztákról levágjuk a felesleget, az alsót meglocsoljuk 50 ml tojáslikőrrel, megkenjük a krém felével, rátesszük a másik piskótát, meglocsoljuk a maradék likőrrel elegyengetjük rajta a maradék krémet és durvára vágott pisztáciával díszítjük.