Hirdetés

A tökéletes szaftos, csupa csoki torta

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortaformához
+

A piskótához

150 g puha vaj
250 g kristálycukor
20 g vaníliás cukor
3 db tojás
100 ml tejföl
200 g liszt
100 g cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
½ tk só
150 ml tej
100 ml lefőzött szobahőmérsékletű presszó kávé

A csokikrémhez

150 g vaj
200 ml habtejszín
400 g étcsokoládé (52%-os)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes szaftos, csupa csoki torta

Egy tökéletes, jól bevált tortareceptre mindenkinek szüksége van, amit akár csokikrémmel akár más krémekkel is simán megtölthettek. Na mi most ennek a tortának hoztuk el a csupa csokis verzióját. Az isteni, puha, szaftos piskóta és a tökéletes csokikrém találkozása, ami a mennyekbe repít, legalábbis arra a pár pillanatra amíg megeszed, ott érezheted magad!
Kipróbáltam, jóóó lett!
62
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortaformához
+

A piskótához

150 g puha vaj
250 g kristálycukor
20 g vaníliás cukor
3 db tojás
100 ml tejföl
200 g liszt
100 g cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
½ tk só
150 ml tej
100 ml lefőzött szobahőmérsékletű presszó kávé

A csokikrémhez

150 g vaj
200 ml habtejszín
400 g étcsokoládé (52%-os)
Bevásárlólistához adom

Először elkészítjük a krémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat, a tejszínt és a csokoládét, simára keverjük és kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. (Ennek elérése érdekében akár hűtőbe is tehetjük. Ha nagyon megdermedne, akkor visszarakjuk  picit a vízfürdő fölé.) A piskótához a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és robotgép segítségével összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és alacsony fokozaton elkezdjük keverni. Apránként hozzáadjuk a tejet és a kávét, majd közepes fokozaton simára dolgozzuk. Két sütőpapírral bélelt formába tesszük és 180 fokon, légkeveréses programon 25 perc alatt készre sütjük. Ha nincs két formánk, akkor egy formában 40-45 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Fotó: Szilágyi Nóri

Ha kihűlt a krém és a piskóta, akkor jöhet az összeállítás. Ha a tészta púpos, akkor vízszintesre vágjuk róla a felesleges réteget. Az alsó piskótát megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a másik tésztát és a maradék krémet elegyengetjük a tetején. Meghinthetjük maldon sóval és díszíthetjük friss virágokkal, gyümölcsökkel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások