Hirdetés
Bespájzolva

Tripla csokis cannoli

Hozzávalók

13 - 14
darabhoz
+

A tésztához

150 g liszt
2 ek porcukor
1 mk szódabikarbóna
1 tk holland kakaópor
1 mk sütőpor
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
50 ml marsala bor

A krémhez

500 g ricotta
10 g bourbon vaníliás cukor (vagy egy fél vaníliarúd kikaparva)
2 ek porcukor
1 marék kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen
1 marék apróra vágott tejcsoki (kisebb)
1 marék apróra vágott pisztácia (kisebb)

A díszítéshez

100 g olvasztott étcsoki
1 marék pisztácia
50 g olvasztott fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Tripla csokis cannoli

Úgy gondoltam, hogy ha már a cannoli az egyik kedvenc olasz édességem, megcsinálom belőle a lehető legnagyobb mennyiségben csokit tartalmazó verziót. A tészta sütéséhez speckó fémcsőre lesz szükségetek, de ilyet a neten simán tudtok rendelni, vagy esetleg nagyfaterotok másfél colos rézcsövével tudtok kísérletezni, ha történetesen épp vízszerelő volt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

13 - 14
darabhoz
+

A tésztához

150 g liszt
2 ek porcukor
1 mk szódabikarbóna
1 tk holland kakaópor
1 mk sütőpor
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
50 ml marsala bor

A krémhez

500 g ricotta
10 g bourbon vaníliás cukor (vagy egy fél vaníliarúd kikaparva)
2 ek porcukor
1 marék kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen
1 marék apróra vágott tejcsoki (kisebb)
1 marék apróra vágott pisztácia (kisebb)

A díszítéshez

100 g olvasztott étcsoki
1 marék pisztácia
50 g olvasztott fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Hűtés után enyhén lisztezett felületen 1,5-2 mm vastagságúra nyújtjuk, nagyobb poharakkal vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, cannoliformákra tekerjük, az érintkező részeket kevés tojásfehérjével összeragasztjuk, és forró olajban 1-2 perc alatt kisütjük őket. Mikor kihűltek, lehúzzuk őket a formáról. 

A díszítéshez való étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a cannolik végeit, és megszórjuk apróra vágott pisztáciával. A fehér csokit szintén felolvasztjuk, és csíkozva rácsorgatjuk a sütik tetejére. Bedobjuk őket a hűtőbe, hogy megszilárduljon rajtuk a csoki. 

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, nyomózsákba rakjuk, és megtöltjük vele a díszített cannolikat.

Tripla csokis cannoli

Ha tetszett a tripla csokis cannoli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások