Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 2 ek porcukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
- 30 g olvasztott vaj
- 1 db tojássárgája
- 50 ml marsala bor
A krémhez
- 500 g ricotta
- 10 g bourbon vaníliás cukor (vagy egy fél vaníliarúd kikaparva)
- 2 ek porcukor
- 1 marék kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen
- 1 marék apróra vágott tejcsoki (kisebb)
- 1 marék apróra vágott pisztácia (kisebb)
A díszítéshez
- 100 g olvasztott étcsoki
- 1 marék pisztácia
- 50 g olvasztott fehér csoki
Tripla csokis cannoli
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 2 ek porcukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
- 30 g olvasztott vaj
- 1 db tojássárgája
- 50 ml marsala bor
A krémhez
- 500 g ricotta
- 10 g bourbon vaníliás cukor (vagy egy fél vaníliarúd kikaparva)
- 2 ek porcukor
- 1 marék kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen
- 1 marék apróra vágott tejcsoki (kisebb)
- 1 marék apróra vágott pisztácia (kisebb)
A díszítéshez
- 100 g olvasztott étcsoki
- 1 marék pisztácia
- 50 g olvasztott fehér csoki
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Hűtés után enyhén lisztezett felületen 1,5-2 mm vastagságúra nyújtjuk, nagyobb poharakkal vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, cannoliformákra tekerjük, az érintkező részeket kevés tojásfehérjével összeragasztjuk, és forró olajban 1-2 perc alatt kisütjük őket. Mikor kihűltek, lehúzzuk őket a formáról.
A díszítéshez való étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a cannolik végeit, és megszórjuk apróra vágott pisztáciával. A fehér csokit szintén felolvasztjuk, és csíkozva rácsorgatjuk a sütik tetejére. Bedobjuk őket a hűtőbe, hogy megszilárduljon rajtuk a csoki.
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, nyomózsákba rakjuk, és megtöltjük vele a díszített cannolikat.
Ha tetszett a tripla csokis cannoli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!