Hirdetés

Tuti szilvás batyu

Hozzávalók

körülbelül
24
darabhoz
+

A tésztához

300 g liszt
50 g cukor
csipet só
200 g puha vaj
2 db tojás
2 - 4 ek hideg víz

A töltelékhez

500 g szilva
2 ek barna cukor
1 tk őrölt fahéj
1 csipet rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tuti szilvás batyu

Mi még egyáltalán nem unjuk a szilvás recepteket, reméljük ezzel ti sem vagytok másképp! Ez a batyu akár reggelire is szuper választás, de vendégváró sütiként is működik. Ha szeretitek a szilvás édességeket, akkor próbáljátok ki ezt a verziót is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
24
darabhoz
+

A tésztához

300 g liszt
50 g cukor
csipet só
200 g puha vaj
2 db tojás
2 - 4 ek hideg víz

A töltelékhez

500 g szilva
2 ek barna cukor
1 tk őrölt fahéj
1 csipet rozmaring
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriÖsszekeverjük a lisztet a cukorral, és a sóval, majd ehhez a keverékhez hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és a vizet. Addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta, majd 30 percig hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Amíg a tészta pihen a hűtőben, összedobjuk a tölteléket. A megmosott, kimagozott szilvát felszeleteljük, hozzáadjuk a barna cukrot, a fahéjat, a rozmaringot, és jól elkeverjük. A tésztát alaposan lisztezett deszkán, kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy egy szélesebb szájú pohár segítségével korongokat szaggatunk belőle. A korongok alsó felére halmozunk a töltelékből, ráhajtjuk a tetejét, és egy villa segítségével lenyomkodjuk a széleit, hogy biztosan zárjanak. Egy éles késsel bevágjuk a batyuk tetejét, hogy a gőz szabadon távozhasson belőlük, majd egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások