Hirdetés

Tuti szilvás batyu

Hirdetés

Tuti szilvás batyu

Mi még egyáltalán nem unjuk a szilvás recepteket, reméljük ezzel ti sem vagytok másképp! Ez a batyu akár reggelire is szuper választás, de vendégváró sütiként is működik. Ha szeretitek a szilvás édességeket, akkor próbáljátok ki ezt a verziót is!
Hirdetés

Hozzávalók kb. 24 darabhoz:

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 200 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 2-4 ek hideg víz

A töltelékhez:

  • 500 g szilva
  • 2 ek barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet rozmaring
Fotó: Szilágyi Nóri

Összekeverjük a lisztet a cukorral, és a sóval, majd ehhez a keverékhez hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és a vizet. Addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta, majd 30 percig hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Amíg a tészta pihen a hűtőben, összedobjuk a tölteléket. A megmosott, kimagozott szilvát felszeleteljük, hozzáadjuk a barna cukrot, a fahéjat, a rozmaringot, és jól elkeverjük. A tésztát alaposan lisztezett deszkán, kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy egy szélesebb szájú pohár segítségével korongokat szaggatunk belőle. A korongok alsó felére halmozunk a töltelékből, ráhajtjuk a tetejét, és egy villa segítségével lenyomkodjuk a széleit, hogy biztosan zárjanak. Egy éles késsel bevágjuk a batyuk tetejét, hogy a gőz szabadon távozhasson belőlük, majd egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások