A zserbótekercs tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Ezután kb. 45 x 35 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a porcukorral összeforgatott dióval, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk egy villával, és letakarva, szélmentes, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 50-60 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt a tekercs, egy rácsra rakjuk. A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk egy lábasban, és ha nem elég sima, átszűrjük, majd leöntjük vele a tekercset. Megszórjuk durvára vágott dióval, majd ha megdermedt a csokimáz, szeleteljük. Akárcsak a klasszikus zserbó esetében, ennek a sütinek is jól áll, ha hagyjuk pihenni egy éjszakát.

- Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
- Sütési idő: 50-60 perc