Fantasztikus desszertek

Zserbótekercs

Zserbótekercs

Hozzávalók
A tésztához:
130 ml
tej
20 g
élesztő
500 g
finomliszt
280 g
szoba-hőmérsékletű vaj
30 g
tejföl
2 db
tojássárgája
1 csipet
A töltelékhez
300 g
baracklekvár
200 g
darált dió
100 g
porcukor
A csokimázhoz
35 g
holland kakaópor
50 g
porcukor
60 ml
víz
A tetejére
1 marék
dió
1 ek
kristálycukor
80 g
vaj

Elkészítés

A zserbótekercs tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Ezután kb. 45 x 35 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a porcukorral összeforgatott dióval, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk egy villával, és letakarva, szélmentes, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 50-60 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt a tekercs, egy rácsra rakjuk. A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk egy lábasban, és ha nem elég sima, átszűrjük, majd leöntjük vele a tekercset. Megszórjuk durvára vágott dióval, majd ha megdermedt a csokimáz, szeleteljük. Akárcsak a klasszikus zserbó esetében, ennek a sütinek is jól áll, ha hagyjuk pihenni egy éjszakát.

zserbotekercs
Zserbótekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
  • Sütési idő: 50-60 perc

Ha kipróbálnád a klasszik zserbót egy másik formában is, akkor van még néhány ötlet a tarsolyunkban!

Zserbó muffin

Zserbótorta

Cukormentes zserbógolyó

www.streetkitchen.hu

A zserbót szinte mindenki imádja, igazi klasszikus karácsonyi süti, de tudtátok, hogy tekercsnek is őrülten finom, és szuperjól is néz ki? Ezen a télen próbáljátok ki ezt is! Ti is imádni fogjátok! :)

Hozzávalók

1 db tekercshez
A tésztához:
130 ml
tej
20 g
élesztő
500 g
finomliszt
280 g
szoba-hőmérsékletű vaj
30 g
tejföl
2 db
tojássárgája
1 csipet
A töltelékhez
300 g
baracklekvár
200 g
darált dió
100 g
porcukor
A csokimázhoz
35 g
holland kakaópor
50 g
porcukor
60 ml
víz
A tetejére
1 marék
dió
1 ek
kristálycukor
80 g
vaj

A zserbótekercs tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Ezután kb. 45 x 35 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a porcukorral összeforgatott dióval, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk egy villával, és letakarva, szélmentes, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 50-60 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt a tekercs, egy rácsra rakjuk. A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk egy lábasban, és ha nem elég sima, átszűrjük, majd leöntjük vele a tekercset. Megszórjuk durvára vágott dióval, majd ha megdermedt a csokimáz, szeleteljük. Akárcsak a klasszikus zserbó esetében, ennek a sütinek is jól áll, ha hagyjuk pihenni egy éjszakát.

zserbotekercs
Zserbótekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
  • Sütési idő: 50-60 perc

Ha kipróbálnád a klasszik zserbót egy másik formában is, akkor van még néhány ötlet a tarsolyunkban!

Zserbó muffin

Zserbótorta

Cukormentes zserbógolyó

Ha tetszett a Zserbótekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept