A tökéletes csirke-rizs kombó elkészítéséhez a csirkemelleket megsózzuk, és egy forró, sütőbe is tehető serpenyőben, nagy lángon körbepirítjuk egy kevés kókuszolajon. Ha megpirultak, megborsozzuk őket, majd 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha a csirkemell legvastagabb része kb. 3 cm, akkor 12 percig sütjük, és minden plusz 0,5 cm 1 percet hozzáad a sütőben eltöltött időhöz. Persze ha van maghőmérőtök, még jobb: szúrjátok a csirke legvastagabb részének a közepébe, és süssétek addig 150 fokon, amíg a belseje el nem éri a 73 fokot.
Ha kész, félrerakjuk pihenni egy tálra, és néhány percenként fordítunk rajta egyet, hogy ne melegedjen túl az alsó fele, és benne maradjon a szaft. A csirke serpenyőjét ne mossátok el, még szükség lesz rá!
A basmati rizst addig mossuk, ameddig ki nem tisztul a használt víz. Ha ez megtörtént, egy közepes lábasba tesszük, felöntjük súlyában kétszeres mennyiségű (tehát 500 ml) vízzel, és enyhén megsózzuk. Felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot, és lefedve 15 percig főzzük. Ezt követően félrehúzzuk a tűzről, de a fedőt nem vesszük le róla, így hagyjuk 10-15 percig, hogy átgőzölődjön.
A brokkolit rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízbe dobjuk 2-3 percre, majd rögtön mehet is jeges, vagy legalábbis hideg vízbe.
Azt a serpenyőt, amiben a csirke sült, újra felmelegítjük, belefacsarjuk egy fél lime levét, belereszeljük a héját, szórunk bele chilit, és felöntjük a vízzel. Ebbe az iszonyat jó, csirkés-citrusos szószba beleforgatjuk a brokkolit, és jöhet a tálalás. Tányérba szedünk a rizsből és a brokkoliból, majd felszeleteljük a csirkét, és ezt is ráhelyezzük. Aztán, ha beburkoltuk, lezúzunk edzeni! :)

- Elkészítési idő: 60 perc