Vega
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A naan kenyérhez
- 250 g finomliszt
- só
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- ½ csomag szárított élesztő
- 100 ml natúr joghurt
- 80 ml víz
- 30 ml olívaolaj
A curryhez
- 20 ml olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek sárga currypaszta
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 db jégcsapretek
- só, bors
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 2 tk szárított koriander
- 2 konzerv kókuszkrém (160 ml-es kiszerelés)
- 1 db lime leve
- 3 db paradicsom
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A naan kenyérhez
- 250 g finomliszt
- só
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- ½ csomag szárított élesztő
- 100 ml natúr joghurt
- 80 ml víz
- 30 ml olívaolaj
A curryhez
- 20 ml olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek sárga currypaszta
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 db jégcsapretek
- só, bors
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 2 tk szárított koriander
- 2 konzerv kókuszkrém (160 ml-es kiszerelés)
- 1 db lime leve
- 3 db paradicsom
Mielőtt a tavaszi zöldségcurryhez látnánk, elsőnek a naan kenyeret gyúrjuk be, amihez a száraz összetevőket elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a joghurtot, a vizet, és egy kevés olajat. Alaposan összegyúrjuk, majd meglocsoljuk egy pici olajjal és félrerakjuk pihenni.
Egy lábasban, kevés olívaolajon lepirítjuk a felkarikázott póréhagymát, rádobjuk az apróra vágott gyömbért és fokhagymát, és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a currypasztát, alaposan elkeverjük, majd mehet hozzá a nagyobb darabokra vágott paradicsom. Addig pirítjuk, amíg a paradicsom levet nem ereszt, majd felöntjük egy kevés vízzel és lefedve pároljuk. Közben felkockázzuk a répát és a jégcsapretket és mehet ez is az alapra. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük és 20-25 percig főzzük. A jégcsapretek nem fog annyira megpuhulni, mint egy burgonya, de a ress roppanóssága extra friss, tavaszi vibe-ot ad majd az ételnek. Mikor megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, a zöldborsót a lime-levet és a szárított koriandert. 5-6 percig még hagyjuk főni, addig pedig kisütjük a naan kenyereket.
A naan kenyér tésztáját négyfelé vágjuk. Lisztezett felületen alaposan kilapítjuk a negyedeket, majd forró, száraz serpenyőben oldalanként kb. 2 percig sütjük, amíg szép barna foltos lesz a kenyerünk.
A curryt felöntjük a kókuszkrémmel, alaposan elkeverjük. 2-3 percig tovább főzzük, és el is készültünk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a tavaszi zöldségcurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!