A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A hús előkészítéséhez
- 4 szelet sertéskaraj (100 g/szelet)
- só, bors
- 1 ek paradicsompüré
- kb. 1 ek étkezési keményítő
A raguhoz
- 30 ml étolaj
- 50 g vaj
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 400 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 2 db karalábé + a zöldje (kb. 100 g/db tisztítva)
- 2 szál sárgarépa (kb. 100 g/szál tisztítva)
- 250 g zöldborsó
- 2 szál petrezselyemgyökér (70 g/szál)
- 250 g karfiol
- 1 csokor petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A hús előkészítéséhez
- 4 szelet sertéskaraj (100 g/szelet)
- só, bors
- 1 ek paradicsompüré
- kb. 1 ek étkezési keményítő
A raguhoz
- 30 ml étolaj
- 50 g vaj
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 400 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 2 db karalábé + a zöldje (kb. 100 g/db tisztítva)
- 2 szál sárgarépa (kb. 100 g/szál tisztítva)
- 250 g zöldborsó
- 2 szál petrezselyemgyökér (70 g/szál)
- 250 g karfiol
- 1 csokor petrezselyem
A tavaszi karaj elkészítéséhez először a szeletelt sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük sűrített paradicsommal, és megszórjuk a keményítővel.
A szeleteket egy nagyobb edényben, felforrósított olajon elkezdjük pirítani, majd mikor megfordítjuk, hozzáadjuk a vajat is. Amikor mindkét oldala megpirult, kivesszük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékban rozsdabarnára pirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor az is megpirult, visszatesszük a szeleteket, felöntjük az alaplével, és így pároljuk kb. 20 percet. Ha a mártást nem találjátok elég sűrűnek, 1 mk keményítőt pár csepp vízzel kikeverve tovább lehet sűríteni.
Ezt követően a zöldségeket a fentebb leírt sorrendben a raguhoz adjuk. A karalábét, répát és petrezselyemgyökeret hasonló, 2 x 5 cm-es hasábokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Utoljára a vágott petrezselyem szára, a karalábé zöldje, illetve a karfiol kerüljön bele. Mikor a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!