Hozzávalók
- 100 g olajban eltett aszalt paradicsom
- 2 db csirkemellfilé (200 g/db)
- só, bors
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db zellergumó (700 g/db)
- 200 ml cukormentes tonik
- 100 ml tej
- 1 ek kókuszzsír
- 2 ek kapribogyó
Hozzávalók
- 100 g olajban eltett aszalt paradicsom
- 2 db csirkemellfilé (200 g/db)
- só, bors
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db zellergumó (700 g/db)
- 200 ml cukormentes tonik
- 100 ml tej
- 1 ek kókuszzsír
- 2 ek kapribogyó
Elsőként az aszalt paradicsomos csirketekercs elkészítésének állunk neki. Leforrázzuk az aszalt paradicsomot, aztán ha már puha, kivesszük a vízből és egy késsel pépesre aprítjuk. A csirkemellből nyitott szeletet készítünk úgy, hogy az oldalánál félig bevágjuk a filéket, kinyitjuk, mint egy könyvet. Frissen tartó fóliát ráterítve kiklopfoljuk kissé, hogy egyenletesen elérje a 0,5 cm-es vastagságot mindenhol. Az elkészült csirkéket sózzuk, borsozzuk, megkenjük az aszalt paradicsomos krémmel, megszórjuk a bazsalikommal és az oregánóval, és a fokhagymát is ráreszeljük.
Két fóliadarabot kissé fedésben egymás fölé helyezünk a benedvesített pulton vagy asztalon (így nem fog elcsúszkálni), ráfektetjük a csirkét és feltekerjük. Ha a végére értünk, ráhajtjuk a fóliát, belecsomagoljuk, mint egy szaloncukrot, és elkötjük a végeit.
Begöngyöljük a csibéket még egy réteg alufóliába, aztán gyöngyöző vízben 15 percig főzzük őket, majd lekapcsoljuk a lángot és a vízben hagyjuk még 10 percre.
A zellert megpucoljuk, felkockázzuk és felöntjük a tonikkal és annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, majd egy kevés sóval puhára főzzük. Ha nagyon szükséges, főzés közben pótoljuk a vizet, majd amikor megpuhult a zeller, leszűrjük, de a főzőlevét megtartjuk. A tejjel homogénre turmixoljuk, és ha kell, a főzőlével tudjuk pótolni a folyadékot, hogy megfelelően krémes állagot érjünk el.
A csirkemellet kicsomagoljuk a fóliákból, és egy serpenyőben, nagy lángon körbepirítjuk a kókuszzsíron.
Tálalás
Jöhet is a tálalás: a tányér aljára kenjük a zellerpürét, félbevágjuk a csirkét, majd beleállítjuk a pürébe és megszórjuk kapribogyóval.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett az aszalt paradicsomos csirketekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 8 g
Kalória: 91 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 3.05 g
Szénhidrát: 6.13 g
Zsír: 15.86 g
Kalória: 182.1 kcal