Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 30 g tv paprika
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 50 g füstölt, húsos szalonna (minél kevesebb zsír)
- 30 g kókuszolaj
- 300 g csirkecomb filé (vagy csirkemell)
- 2 tk füstölt paprika
- ½ tk morzsolt majoranna
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 tk csípőspaprika-krém (elhagyható)
- 30 g paradicsom
- kb. 1 l csirkealaplé
- 500 g savanyú káposzta (ízlés szerint átmosott)
- 60 g zsírszegény natúr joghurt
Fitt csirkés székelykáposzta
Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 30 g tv paprika
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 50 g füstölt, húsos szalonna (minél kevesebb zsír)
- 30 g kókuszolaj
- 300 g csirkecomb filé (vagy csirkemell)
- 2 tk füstölt paprika
- ½ tk morzsolt majoranna
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 tk csípőspaprika-krém (elhagyható)
- 30 g paradicsom
- kb. 1 l csirkealaplé
- 500 g savanyú káposzta (ízlés szerint átmosott)
- 60 g zsírszegény natúr joghurt
A fitt csirkés székelykáposzta elkészítéséhez az aprított hagymát, paprikát, fokhagymát és a felkockázott szalonnát 10-15 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkecombot, és ezzel is pirítjuk 5 percig. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, ízlés szerint csípőspaprika-krémet és a felkockázott paradicsomot, majd felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje a csirkét. Addig rotyogtatjuk, amíg a csirke háromnegyedig fő. (Ha szükséges, időközben pótoljuk az alaplevet).
Ezután hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, és ezzel együtt főzzük készre az ételt, amíg a csirke és a káposzta teljesen megpuhul. A végén hozzákeverjük a joghurtot, és tálaljuk.
elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a fitt csirkés székelykáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!