A pesztóval töltött csirke töltelékéhez, a pesztóhoz egy mozsárban összezúzzuk a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a durvára aprított petrezselymet és bazsalikomot, sózzuk, és tovább zúzzuk. Mehet hozzá a fokhagyma, a parmezán, és nyomatjuk tovább kitartóan. Végül felöntjük olívaolajjal és elkeverjük.
A kuszkuszt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, lefedjük, és hagyjuk, hogy 6-8 perc alatt megpuhuljon.
A lecsepegtetett csicseriborsót elkeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszhoz, mehet hozzá a citromlé, a finomra aprított petrezselyem, menta és bazsalikom, majd az egészet alaposan elkeverjük.
A csirkemellfiléket megtisztítjuk, majd egy éles késsel óvatosan egy zsebet (hosszú lyukat) szúrunk hosszában a filébe, ügyelve arra, hogy ne szakadjon ki a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon, oldalanként kb. 2 perc alatt alaposan lepirítjuk.
A cukkinit egy mandolin segítségével hosszában vékony csíkokra szeleteljük.
A csirkemellet hagyjuk kicsit hűlni, közben a pesztót egy sima csöves habzsákba töltjük, majd jó alaposan megtöltjük vele az előpirított húsokat. Körbetekerjük a cukkiniszalagokkal, egy tepsibe dobjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A mártáshoz krémesre turmixoljuk a joghurtot, a bébispenótot, a zöldfűszereket, a citrom levét, sót és borsot, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és tálalásig félrerakjuk.
Tálalás
Egy tányér aljára mehet a zöld szósz, erre a csicseris kuszkusz, majd óvatosan felszeleteljük a kész csirkét, és ráhelyezzük az ételre. A tetejét friss mentával és bazsalikommal díszítjük.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 48-50 perc
Még több fitt csirkemelles recept, ha diétáztok vagy jártok edzeni, és nem akartok összevissza enni:
Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával