Hozzávalók
A csirkemellhez
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek étolaj
A házi bazsalikomos pesztóhoz
- 100 g fenyőmag
- 100 g reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
A zöldborsós hummuszhoz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 ek tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1 db citrom leve
A salihoz
- 12 - 14 levél római saláta
- 1 szál kígyóuborka (300 g)
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- só, bors
- ½ db citrom leve
Zöldborsós hummusz citrusos-pesztós tépett csirkével
Hozzávalók
A csirkemellhez
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek étolaj
A házi bazsalikomos pesztóhoz
- 100 g fenyőmag
- 100 g reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
A zöldborsós hummuszhoz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 ek tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1 db citrom leve
A salihoz
- 12 - 14 levél római saláta
- 1 szál kígyóuborka (300 g)
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- só, bors
- ½ db citrom leve
A csirkemelleket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben mindkét oldalát alaposan lepirítjuk egy kevés olajon. Ezután bedobjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
A pesztóhoz mindent egy aprítógépbe dobunk, majd krémesre zúzunk.
A hummuszhoz a kiolvasztott zöldborsót az összes többi alapanyaggal együtt egy aprítógépbe dobjuk, és krémesre turmixoljuk.
A salihoz vékony csíkokra szeleteljük a római salátát, lereszeljük az uborkát és a répát, majd átforgatjuk őket egy keverőtálban sóval, borssal és fél citrom levével.
A megsült csirkét két villa segítségével szálakra tépkedjük, majd elkeverjük a házi bazsalikomos pesztóval. Tálaláskor tányérba szedünk egy adag hummuszt, erre rakunk a citrusos-pesztós csirkéből, majd a saliból, és mehet is a fitt kajálás.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a zöldborsós hummusz citrusos-pesztós tépett csirkével recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!