A zöld palacsinta lazacos rántottával egy igazán különleges sós reggeli. A palacsintához első lépésként a petrezselymet leveleire tépkedjük, lobogó vízben 1 percig forrázzuk, majd egy turmixgépben 300 ml hideg vízzel krémesre turmixoljuk, ezután átszűrjük egy sűrű szövésű szűrőn. A liszteket, a sót, a tojást, a spirulinát és a petrezselymes masszát alaposan kikeverjük, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kevés kókuszolajon megsütjük a palacsintákat.
A rántottához a tojásokat és tojásfehérjéket lazán felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget, majd a kókuszolajon a kívánt állagúra sütjük. A legvégén beletépkedjük a füstölt lazacot. Szedünk a palacsintára a rántottából, és már fogyaszthatjuk is.
- Elkészítési idő: 30 perc

Sós palacsintákat ugyanolyan könnyű szeretni, mint az édeseket, mutatunk a Street Kitchen oldaláról néhány variációt:
Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve