Fitt reggelik

Sószöldpalacsintafüstöltlazacosrántottával

Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával

Hozzávalók
1 csokor
petrezselyem
300 ml
víz
80 g
liszt
70 g
zabpehelyliszt
1 csipet
1 db
tojás
1 tk
spirulinapor
A rántottához
5 db
tojás
3 db
tojásfehérje
só, bors
1 csokor
snidling
10 - 15 g
kókuszolaj
200 g
füstölt lazac
A palacsintához

Elkészítés

A zöld palacsinta lazacos rántottával egy igazán különleges sós reggeli. A palacsintához első lépésként a petrezselymet leveleire tépkedjük, lobogó vízben 1 percig forrázzuk, majd egy turmixgépben 300 ml hideg vízzel krémesre turmixoljuk, ezután átszűrjük egy sűrű szövésű szűrőn. A liszteket, a sót, a tojást, a spirulinát és a petrezselymes masszát alaposan kikeverjük, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kevés kókuszolajon megsütjük a palacsintákat.

A rántottához a tojásokat és tojásfehérjéket lazán felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget, majd a kókuszolajon a kívánt állagúra sütjük. A legvégén beletépkedjük a füstölt lazacot. Szedünk a palacsintára a rántottából, és már fogyaszthatjuk is.

  • Elkészítési idő: 30 perc
Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával
Sós zöld palacsinta lazacos rántottával (Fotó: Street Kitchen)

Sós palacsintákat ugyanolyan könnyű szeretni, mint az édeseket, mutatunk a Street Kitchen oldaláról néhány variációt:

Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Bánh xéo, a vietnámi sós palacsinta

Ricottás-spenótos palacsinta

www.streetkitchen.hu

A spirulina egy algafajta, ami nagyon jótékony hatású a szervezetre, és nagy mennyiségben fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Fogyasztásával egyértelműen segítjük az egészségünk megőrzését.

Hozzávalók

4 főre
1 csokor
petrezselyem
300 ml
víz
80 g
liszt
70 g
zabpehelyliszt
1 csipet
1 db
tojás
1 tk
spirulinapor
A rántottához
5 db
tojás
3 db
tojásfehérje
só, bors
1 csokor
snidling
10 - 15 g
kókuszolaj
200 g
füstölt lazac
A palacsintához

A zöld palacsinta lazacos rántottával egy igazán különleges sós reggeli. A palacsintához első lépésként a petrezselymet leveleire tépkedjük, lobogó vízben 1 percig forrázzuk, majd egy turmixgépben 300 ml hideg vízzel krémesre turmixoljuk, ezután átszűrjük egy sűrű szövésű szűrőn. A liszteket, a sót, a tojást, a spirulinát és a petrezselymes masszát alaposan kikeverjük, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kevés kókuszolajon megsütjük a palacsintákat.

A rántottához a tojásokat és tojásfehérjéket lazán felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget, majd a kókuszolajon a kívánt állagúra sütjük. A legvégén beletépkedjük a füstölt lazacot. Szedünk a palacsintára a rántottából, és már fogyaszthatjuk is.

  • Elkészítési idő: 30 perc
Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával
Sós zöld palacsinta lazacos rántottával (Fotó: Street Kitchen)

Sós palacsintákat ugyanolyan könnyű szeretni, mint az édeseket, mutatunk a Street Kitchen oldaláról néhány variációt:

Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Bánh xéo, a vietnámi sós palacsinta

Ricottás-spenótos palacsinta

Ha tetszett a Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept