Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- 300 ml tej
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 500 ml víz
A töltelékhez
- 5 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g friss bébispenót
- só, bors
- ¼ db szerecsendió
- 500 g ricotta
- 30 g parmezán
A besamelhez
- 50 g liszt
- 50 g vaj
- 500 ml tej
- só, bors
- 20 g parmezán
A tetejére
- 1 csomag mozzarella
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- 300 ml tej
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 500 ml víz
A töltelékhez
- 5 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g friss bébispenót
- só, bors
- ¼ db szerecsendió
- 500 g ricotta
- 30 g parmezán
A besamelhez
- 50 g liszt
- 50 g vaj
- 500 ml tej
- só, bors
- 20 g parmezán
A tetejére
- 1 csomag mozzarella
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd egy teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez nagyon apróra vágjuk a bacont, zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük egy keverőtálba, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha elfőtte a vizet, mehetnek rá a fűszerek. Ezután a ricottához öntjük és összekeverjük a parmezánnal. A palacsintába töltjük a ricottás tölteléket, háromszög alakúra hatjuk, és 4 kisebb sütőformába tesszük.
A besamelhez a vajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrű krémmé főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a parmezánt, majd a palacsintára öntjük. Rátépkedjük a mozzarellát, és grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt, és kész.
Ha tetszett a ricottás-spenótos palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!