Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 csomag darált húshelyettesítő (200 g)
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk paprikakrém
Hozzávaló kipipálva
kb. 170 g konzerv kukorica
Hozzávaló kipipálva
½ csokor friss petrezselyem

A palacsintatésztához

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 bögre liszt (200 ml-es)
Hozzávaló kipipálva
1 bögre tej (200 ml-es)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
330 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
200 g edámi sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Egy gyors vacsoraötlet, ami összehozza az embereket az asztalnál. Ha a családnak készítem, mindig véletlen több palacsintát sütök ki a kelleténél, így desszertre is marad betölteni való. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 csomag darált húshelyettesítő (200 g)
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk paprikakrém
Hozzávaló kipipálva
kb. 170 g konzerv kukorica
Hozzávaló kipipálva
½ csokor friss petrezselyem

A palacsintatésztához

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 bögre liszt (200 ml-es)
Hozzávaló kipipálva
1 bögre tej (200 ml-es)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
330 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
200 g edámi sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vega töltött palacsinta töltelékéhez először apróra vágjuk a hagymát, kevés olajon pirítani kezdjük, közben pedig lereszeljük a fokhagymát, és ezt is a serpenyőbe dobjuk, majd sózzuk, borsozzuk. 

Hozzáadjuk a húshelyettesítőt, és addig pirítjuk a keveréket, amíg egy kis színt nem kap. Ekkor a tűzről lehúzva adunk hozzá füstölt pirospaprikát, pirospaprikát és paprikakrémet. Felöntjük 150 ml vízzel, és visszatesszük rotyogni. Hozzákeverjük a kukoricát és az aprított, friss petrezselymet.

Ameddig a töltelék kicsit lehűl, nekiállunk a palacsintáknak. Egy tálban összekeverjük a tojást a liszttel és a tejjel, sózzuk, és simára keverjük. A bögre lehet 150 ml-estől 350 ml-esig bármilyen, a recept működni fog. 200 ml-es bögrét használva 6 darab palacsintát tudunk kisütni a tésztából.

Enyhén olajozott palacsintasütőben eloszlatunk egy merőkanálnyi tésztát, majd amikor pici színt kap az alja, megfordítjuk a palacsintánkat, és a másik oldalát is pár percig sütjük.

A kész palacsintákat betöltjük, négybe hajtjuk, és egy tepsibe tesszük őket egymás mellé. A tejfölt beízesítjük kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd a töltött palacsinták tetejére kenjük. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt összesütjük.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

vega töltött palacsinta
Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több sós palacsinta:

Sajttal-sonkával töltött palacsinta

Spenótos ricottával töltött palacsinta paradicsommártásban

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?