Húsos kaják

Expresszcsirkésbiryani

Expressz csirkés biryani

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 tk
kókuszolaj
400 g
csirkemellfilé
1 tk
garam masala
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
0.25 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
őrölt kurkuma
2 db
babérlevél
2
cm gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
paradicsom
(90 g/db)
250 g
basmati rizs
500 ml
víz
4 ek
natúr joghurt
0.25 csokor
menta

Elkészítés

A csirkés biryanihoz a hagymát félfőre, azaz félkarikákra vágjuk, aztán egy lábasban kicsit odapörkölünk neki  közepes lángon a kókuszolajon. Ha megpirult, felkockázzuk a csirkemellet és ez is mehet a hagyma után pirulni.

Miután jól lepirult a csirke, hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt gyömbért és fokhagymát, és ezekkel is kicsit lepirítjuk. Amikor már illatoznak a fűszerek, felkockázzuk a paradicsomot és mehet bele az is, amíg kicsit össze nem szottyad. Ezután hozzáadjuk a rizst, egy kevés sót, felhevítjük a szemeket, és ráöntjük a vizet.

Ha felforrt, rákanalazzuk a tetejére a joghurtot, levesszük takarékra a lángot, és lefedve 15 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről és hagyjuk pár percig átgőzölődni. Aprított mentalevelekkel megszórva tálaljuk.

expressz-csirkes-biryani
  • Elkészítési idő: 35 perc

A csirkés biryani mellett ajánlunk még fitt recepteket, amik segítségedre lesznek az alakformálásban!

Szójás-mézes csirke sültkarfiol-pürével és zöld almás salátával

A tökéletes csirke-rizs kombó

Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Alapvetően, ha belegondoltok, ez a klasszik csirke-rizs vonal egy pár extra zöldséggel, mégis sokkal vagányabb, és segít, hogy ne unjatok rá a diétára két nap alatt. Az egyik kedvenc kajám edzéshez!

Hozzávalók

2 főre
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 tk
kókuszolaj
400 g
csirkemellfilé
1 tk
garam masala
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
0.25 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
őrölt kurkuma
2 db
babérlevél
2
cm gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
paradicsom
(90 g/db)
250 g
basmati rizs
500 ml
víz
4 ek
natúr joghurt
0.25 csokor
menta

A csirkés biryanihoz a hagymát félfőre, azaz félkarikákra vágjuk, aztán egy lábasban kicsit odapörkölünk neki  közepes lángon a kókuszolajon. Ha megpirult, felkockázzuk a csirkemellet és ez is mehet a hagyma után pirulni.

Miután jól lepirult a csirke, hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt gyömbért és fokhagymát, és ezekkel is kicsit lepirítjuk. Amikor már illatoznak a fűszerek, felkockázzuk a paradicsomot és mehet bele az is, amíg kicsit össze nem szottyad. Ezután hozzáadjuk a rizst, egy kevés sót, felhevítjük a szemeket, és ráöntjük a vizet.

Ha felforrt, rákanalazzuk a tetejére a joghurtot, levesszük takarékra a lángot, és lefedve 15 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről és hagyjuk pár percig átgőzölődni. Aprított mentalevelekkel megszórva tálaljuk.

expressz-csirkes-biryani
  • Elkészítési idő: 35 perc

A csirkés biryani mellett ajánlunk még fitt recepteket, amik segítségedre lesznek az alakformálásban!

Szójás-mézes csirke sültkarfiol-pürével és zöld almás salátával

A tökéletes csirke-rizs kombó

Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal

Ha tetszett az Expressz csirkés biryani receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept