A csirkés biryanihoz a hagymát félfőre, azaz félkarikákra vágjuk, aztán egy lábasban kicsit odapörkölünk neki közepes lángon a kókuszolajon. Ha megpirult, felkockázzuk a csirkemellet és ez is mehet a hagyma után pirulni.
Miután jól lepirult a csirke, hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt gyömbért és fokhagymát, és ezekkel is kicsit lepirítjuk. Amikor már illatoznak a fűszerek, felkockázzuk a paradicsomot és mehet bele az is, amíg kicsit össze nem szottyad. Ezután hozzáadjuk a rizst, egy kevés sót, felhevítjük a szemeket, és ráöntjük a vizet.
Ha felforrt, rákanalazzuk a tetejére a joghurtot, levesszük takarékra a lángot, és lefedve 15 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről és hagyjuk pár percig átgőzölődni. Aprított mentalevelekkel megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 35 perc
A csirkés biryani mellett ajánlunk még fitt recepteket, amik segítségedre lesznek az alakformálásban!
Szójás-mézes csirke sültkarfiol-pürével és zöld almás salátával