A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A salátához
- 4 db cékla (kb. 200 g/db)
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek görög joghurt
- ½ db citrom héja
- 1 tk friss citromlé
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
- só, bors
A fasírthoz
- 150 g cukkini
- 60 g sárgarépa
- 60 g zeller
- 500 g darált csirkemell
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 ½ tk só
- bors
- 5 ek zsemlemorzsa
- 20 g parmezán
- 0.25 db szerecsendió
A krumplihoz
- 1 kg krumpli
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 0.25 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A salátához
- 4 db cékla (kb. 200 g/db)
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek görög joghurt
- ½ db citrom héja
- 1 tk friss citromlé
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
- só, bors
A fasírthoz
- 150 g cukkini
- 60 g sárgarépa
- 60 g zeller
- 500 g darált csirkemell
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 ½ tk só
- bors
- 5 ek zsemlemorzsa
- 20 g parmezán
- 0.25 db szerecsendió
A krumplihoz
- 1 kg krumpli
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 0.25 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
A sültcékla-saláta zöldséges fasírttal elkészítéséhez a céklát megmossuk, ha nagyobbakat találtunk akkor 2-3 darabba vágjuk, ha közepeseket, akkor egészben hagyjuk, lekenjük egy kevés olajjal és megsózzuk. Alufóliába csomagoljuk, tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben legalább 80-90 percig sütjük.
A fasírthoz lereszeljük a cukkinit, a répát, a zellert, és hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, a tojást, sót, borsot, a zsemlemorzsát, valamint a reszelt parmezánt és szerecsendiót. A masszát állni hagyjuk, amíg megfőzzük a krumplit.
A krumplit megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben háromnegyedrészt készre főzzük, majd leszűrjük. Egy tepsi egyik felére rakjuk, mert a másik felén a fasírtot fogjuk megsütni. Meglocsoljuk az olajjal, összekeverjük a fűszerekkel, és berakjuk a cékla fölé 15 percre.
Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, és a másik felére rakjuk a kisebb mandarin nagyságúra kigombócozott fasírtokat. Ez is mehet vissza a sütőbe még 40 percre.
Ha megsült a cékla, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott lila hagymával, petrezselyemmel és snidlinggel, sóval és borssal.
Így egyszerre készül el nagyjából a három elem, és már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 120 perc
- Sütési idő: 80-90 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept, amibe bőven kerülnek zöldségek:
Tavaszi zöldségcurry naan kenyérrel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 36 g
Szénhidrát: 60 g
Zsír: 24 g
Kalória: 611 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 142.44 g
Szénhidrát: 240.44 g
Zsír: 94.34 g
Kalória: 2444.99 kcal