A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A szójás-mézes glazed roston csirkéhez
- 50 g kókuszolaj
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 ml szójaszósz
- 80 g méz
- 2 ek étkezési keményítő
- 100 ml víz
- 1 db citrom
A sültkarfiol-püréhez
- 400 g karfiol
- 60 g burgonya
- 60 ml tej
- 1 tk chilipehely
- só, bors
A zöld almás salátához
- 150 g zöld alma
- ½ db kígyóuborka
- 1 csokor menta
- 1 csokor snidling
- 120 g dió
- 1 db citrom leve
- ½ db gránátalma magjai
- 1 tk chilipehely
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A szójás-mézes glazed roston csirkéhez
- 50 g kókuszolaj
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 ml szójaszósz
- 80 g méz
- 2 ek étkezési keményítő
- 100 ml víz
- 1 db citrom
A sültkarfiol-püréhez
- 400 g karfiol
- 60 g burgonya
- 60 ml tej
- 1 tk chilipehely
- só, bors
A zöld almás salátához
- 150 g zöld alma
- ½ db kígyóuborka
- 1 csokor menta
- 1 csokor snidling
- 120 g dió
- 1 db citrom leve
- ½ db gránátalma magjai
- 1 tk chilipehely
Szójás-mézes csirke:
A csirkemellhez első lépésként felolvasztjuk a kókuszolajat egy serpenyőben, majd a megtisztított csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és magas hőfokon mindkét oldalukat szép aranybarnára pirítjuk. Hozzádobunk 3 gerezd fokhagymát, és miközben pirítjuk a filéket, folyamatosan locsolgatjuk a fokhagymával aromatizált kókuszolajjal. Ezután eltávolítjuk a serpenyőből az aranybarna fokhagymagerezdeket, és félrerakjuk a püréhez. A filéket a serpenyővel bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt, időközönként forgatva, szinte tökéletesre készítjük.
Ez idő alatt egy habverővel kikeverjük a szójaszószt a mézzel, a keményítővel, a vízzel, egy citrom levével és borssal, amíg egy homogén folyadékot kapunk.
Kikapjuk a sütőből a csirkéket, a serpenyő nyelét konyharuhával fogjuk meg! 😀 A csirkéből kisült juice-t és kókuszolajat kiöntjük egy tálba, majd visszahelyezzük a főzőlapra a serpenyőt, és nyakon öntjük a szójás-mézes glaze-zel. Közepes fokozatra kapcsolunk, és sűrűre főzzük a glaze-t, amivel közben locsolgatjuk a csirkemellfiléket. Amikor szépen ráragad a fényes glaze-ünk a filék felületére, akkor kiszedjük őket egy vágódeszkára, és óvatosan srégen felszeleteljük.
Sültkarfiol-püré:
A püréhez a karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha aranybarnák a rózsáink, és a villa könnyedén megy beléjük.
Közben a burgonyát puhára főzzük szintén sós lobogó vízben. Amikor megsült a karfiol, és a burgonya is puhára főtt, egy nagy teljesítményű turmixgépbe dobjuk őket, hozzáadjuk a sült fokhagymagerezdeket, a csirkés juice-os olajat, a tejet, a chilipelyhet, sót és borsot, majd krémesre turmixoljuk.
Zöld almás saláta:
A salátához a zöld almát kicsumázzuk, és 5 mm-es kockákra vágjuk. Nagyjából ekkorára vágjuk a kígyóuborkát is. Ezt a két alapanyagot egy keverőtálba dobjuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított fűszernövényeket, a finomra aprított diót, egy citrom kifacsart levét, a gránátalma magjait, egy kevés őrölt chilit, alaposan összekeverjük, és meg is vagyunk a salinkkal.
Kenünk egy nagyobb adag karfiolpürét a tányérra, ízlésesen ráhelyezzük a felszeletelt roston csirkemellet, és mellé rakunk egy adagot a zöld almás salinkból.
Tipp: Érdemes megtartani a szójás-mézes glaze-t, mert ha meglocsoljuk vele az ételt, még egy extra „szaftot” is kaptunk, ami, higgyétek el, elrontani nem fogja!
- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 55 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több frankó fitt recept:
Pulykacomb epres brokkolisalátával
Fetás pulykagolyók citromos görög joghurttal és fűszeres sült burgonyával
Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 69 g
Szénhidrát: 75 g
Zsír: 71 g
Kalória: 1198 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 138.71 g
Szénhidrát: 150.85 g
Zsír: 141.1 g
Kalória: 2395.19 kcal