Hozzávalók

2
burgerhez
+

A bucihoz

200 g karfiol
2 db tojás
40 g edami sajt (lehetőleg light)
2 ek kókuszliszt (kb. 20 g/ek)
2 ek mandulaliszt (kb. 20 g/ek)
½ tk sütőpor
1 nagy csipet só
1 tk szezámmag

A karamellizált zöldséghez

1 db pak choi (120 g/db)
180 g hagyma
30 g gyömbér
20 - 30 g kókuszolaj
só, bors
1 ek csökkentett sótartalmú szójaszósz (ha simával helyettesítitek, akkor felére csökken a mennyiség)

A húshoz

300 g darált marhahús
1 ek csökkentett sótartalmú szójaszósz (ha simával helyettesítitek, akkor felére csökken a mennyiség)
bors
1 ek kókuszolaj (kb. 15 g/ek)
2 szelet light sajt (edami)

A szószhoz

2 ek light ketchup (kb. 20 g/ek)
1 ek chiliszósz (kb. 10 g/ek)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Fitt ázsiai hamburger

Ha alternatívát keresel diéta idején, és egy fitt burgerre vágysz, akkor ne keresgélj tovább! Lehet, hogy ez a buci elsőre furcsának tűnhet, de valami hihetetlenül szuper megoldás…
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
burgerhez
+

A bucihoz

200 g karfiol
2 db tojás
40 g edami sajt (lehetőleg light)
2 ek kókuszliszt (kb. 20 g/ek)
2 ek mandulaliszt (kb. 20 g/ek)
½ tk sütőpor
1 nagy csipet só
1 tk szezámmag

A karamellizált zöldséghez

1 db pak choi (120 g/db)
180 g hagyma
30 g gyömbér
20 - 30 g kókuszolaj
só, bors
1 ek csökkentett sótartalmú szójaszósz (ha simával helyettesítitek, akkor felére csökken a mennyiség)

A húshoz

300 g darált marhahús
1 ek csökkentett sótartalmú szójaszósz (ha simával helyettesítitek, akkor felére csökken a mennyiség)
bors
1 ek kókuszolaj (kb. 15 g/ek)
2 szelet light sajt (edami)

A szószhoz

2 ek light ketchup (kb. 20 g/ek)
1 ek chiliszósz (kb. 10 g/ek)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A fitt hamburger bucijához egy robotgépben lezúzzuk a rózsáira szedett karfiolt, majd a szezámmag kivételével a többi hozzávalóval együtt egynemű masszává aprítjuk. Ezután 4 részre osztva „bucikat” formálunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Kettőnek a tetejét megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 20-25 percre.

A hagymát és pak choit csíkokra, a gyömbért apró kockára vágjuk, majd a kókuszolajon, közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk, megkaramellizáljuk. A végén meglocsoljuk 1 evőkanál szójaszósszal.

A marhahúshoz öntjük a szójaszószt, megborsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük a masszát. Egy tapadásmentes, sütőbe is tehető serpenyőt füstölésig hevítünk, és 1 evőkanál kókuszolajon, oldalanként 2-3 percet pirítjuk benne a húst, majd rátesszük a sajtot, és 180 fokos sütőbe tesszük 5-10 percre, attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni.

A szószhoz összekeverjük a ketchupot és a chiliszószt.

Jöhet a fitt hamburger összeállítása: a buci alját megkenjük a szósszal, mehet rá a karamellizált zöldségből, majd a hús következik, végül pedig a buci teteje.

Fitt ázsiai hamburger
Fitt ázsiai hamburger
  • előkészítési idő: 10 perc
  • sütési idő: kb. 40 perc
  • összesen: kb. 50 perc

Ha tetszett a fitt ázsiai hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 8 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 28 g

Kalória: 335 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 16.19 g

Szénhidrát: 26.21 g

Zsír: 56.43 g

Kalória: 669.25 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?