Húsos kaják

Karfiolrizsestabulécsirkecombbal

Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

Hozzávalók
A tabuléhoz
1 zacskó
fagyasztott karfiolrizs
(1 csomag/400 g)
1.5 db
kígyóuborka
(1,5 db/320 g)
1 db
paradicsom
(1 db/150 g)
0.5 fej
lila hagyma
(0,5 fej/60 g)
1 csokor
petrezselyemzöld
0.5 csokor
menta
só, bors
40 ml
olívaolaj
0.25 db
citrom
A csirkecombhoz
2 db
csirkecombfilé
(2 db/340 g)
só, bors
0.5 mk
füstölt pirospaprika
0.5 mk
őrölt kömény
2 késhegynyi
kurkuma
2 késhegynyi
szegfűbors
2 - 3 ek
olaj

Elkészítés

A karfiolrizses tabulé elkészítéséhez a karfiolrizst egy sütőpapíros tepsire szórjuk, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkák végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a magjait, majd a húsát kis kockákra vágjuk.

karfiolrizses tabulé csirkecombbal

A paradicsom csumáját kivágjuk, kettévágjuk, kivágjuk a belső, lédús, magos részét, a húsát pedig az uborka méretének megfelelő kockákra vágjuk, mehet ez is az uborka mellé egy nagy tálba. A lila hagymát, a petrezselymet és a mentát felaprítjuk, és sóval, borssal, az olívaolajjal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a kihűlt karfiolrizzsel együtt összekeverjük a paradicsomos uborkával. 

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel, majd egy serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, és közepesnél magasabb lángon először a bőrös, majd a másik oldalával lefelé, oldalanként 1-2 perc alatt előpirítjuk a csirkecombfiléket. Ezután 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd amikor elkészültek, a karfiolrizses tabuléval tálaljuk őket.

karfiolrizses tabulé csirkecombbal
Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc
Összesen: 35-40 perc

Még több csirkecomb:

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb
Tépett csirkecomb babsalátával
Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti

www.streetkitchen.hu

Szuperfinom, fűszeres csirkecombok, egy frissítő, totálisan gluténmentes salátával, ami telis-tele van vitaminnal.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 főre
A tabuléhoz
1 zacskó
fagyasztott karfiolrizs
(1 csomag/400 g)
1.5 db
kígyóuborka
(1,5 db/320 g)
1 db
paradicsom
(1 db/150 g)
0.5 fej
lila hagyma
(0,5 fej/60 g)
1 csokor
petrezselyemzöld
0.5 csokor
menta
só, bors
40 ml
olívaolaj
0.25 db
citrom
A csirkecombhoz
2 db
csirkecombfilé
(2 db/340 g)
só, bors
0.5 mk
füstölt pirospaprika
0.5 mk
őrölt kömény
2 késhegynyi
kurkuma
2 késhegynyi
szegfűbors
2 - 3 ek
olaj

A karfiolrizses tabulé elkészítéséhez a karfiolrizst egy sütőpapíros tepsire szórjuk, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkák végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a magjait, majd a húsát kis kockákra vágjuk.

karfiolrizses tabulé csirkecombbal

A paradicsom csumáját kivágjuk, kettévágjuk, kivágjuk a belső, lédús, magos részét, a húsát pedig az uborka méretének megfelelő kockákra vágjuk, mehet ez is az uborka mellé egy nagy tálba. A lila hagymát, a petrezselymet és a mentát felaprítjuk, és sóval, borssal, az olívaolajjal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a kihűlt karfiolrizzsel együtt összekeverjük a paradicsomos uborkával. 

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel, majd egy serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, és közepesnél magasabb lángon először a bőrös, majd a másik oldalával lefelé, oldalanként 1-2 perc alatt előpirítjuk a csirkecombfiléket. Ezután 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd amikor elkészültek, a karfiolrizses tabuléval tálaljuk őket.

karfiolrizses tabulé csirkecombbal
Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc
Összesen: 35-40 perc

Még több csirkecomb:

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb
Tépett csirkecomb babsalátával
Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti

Ha tetszett a karfiolrizses tabulé csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése