Hozzávalók

2
főre
+
0.25 db sütőtök (kb. 250 g tisztítva / 2 főre)
6 ek olaj
2 marék kelbimbó (kb. 100 g / marék)
só, bors
1 csipet chilipehely
250 g csirkecombfilé
1 fej hagyma (kb. 120 g / db)
2 - 3 gerezd fokhagyma
2 - 3 ág rozmaring
3 - 4 ág kakukkfű
80 ml Kristinus Cuvée száraz fehérbor
200 ml alaplé
100 ml habtejszín
0.25 db citrom leve

A tálaláshoz

petrezselymes bulgur
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb

Egyetlen serpenyőben, gyorsan összedobható, igazán szaftos és teljes mértékben őszi kaja. Ha pedig nem vagytok sütőtökpártiak, nyugodtan cseréljétek le édesburgonyára vagy akár sima burgonyára is a tököt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
0.25 db sütőtök (kb. 250 g tisztítva / 2 főre)
6 ek olaj
2 marék kelbimbó (kb. 100 g / marék)
só, bors
1 csipet chilipehely
250 g csirkecombfilé
1 fej hagyma (kb. 120 g / db)
2 - 3 gerezd fokhagyma
2 - 3 ág rozmaring
3 - 4 ág kakukkfű
80 ml Kristinus Cuvée száraz fehérbor
200 ml alaplé
100 ml habtejszín
0.25 db citrom leve

A tálaláshoz

petrezselymes bulgur
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az egyserpenyős csirkecomb köretéhez a sütőtököt kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, 2 ek olajon, magasabb hőfokon kb. 3 perc alatt átpirítjuk a kelbimbót és a sütőtököt, közben enyhén sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chilipehellyel, összeforgatjuk, majd félrerakjuk.

A csirkecombokat sózzuk, borsosszuk, és 4 ek olajon, először bőrrel lefelé aranybarnára pirítjuk, majd 1-2 percig sütjük a másik felét is, és ezt is félrerakjuk. A zsiradékba mehet az apróra vágott hagyma és fokhagyma, pár perc pirítás után beletesszük a kétféle fűszert, és felöntjük fehérborral. Beleöntjük az alaplevet is, és beledobjuk a csirkéket, majd lefedve kb. 20 percig főzzük az alapban az elősütött csirkét.

Egyserpenyős sült csirkecombfilé sütőtökös-kelbimbós körettel

Ezután kivesszük az egészben maradt fűszerágakat, és jöhet bele a kétféle, előpirított zöldség is. További 4-5 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, és belefacsarjuk a citromlevet, majd egyet forralunk az ételen.

A csirkecombokat a zöldségekkel és szafttal meglocsolva tálaljuk, esetleg még plusz köretként petrezselymes bulgurt kínálhatunk mellé.

Egyserpenyős csirkecomb
Egyserpenyős csirkecomb
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Összesen: 45 perc

Ha tetszett az egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?