Hozzávalók
A tépett csirkéhez
- 6 db csirkefelsőcomb (900 g, csonttal)
- 1 ek tex-mex fűszerkeverék
- só
- 4 ek BBQ szósz (0 kalóriás vagy light)
A babsalátához
- 60 g lila hagyma
- 160 g sárga pritaminpaprika
- 250 g konzerv cannellini bab
- 250 g konzerv vörösbab
- 1 csipet chipotlepehely
- ½ db citrom leve
- 1 ek borecet
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyem
Hozzávalók
A tépett csirkéhez
- 6 db csirkefelsőcomb (900 g, csonttal)
- 1 ek tex-mex fűszerkeverék
- só
- 4 ek bbq szósz (0 kalóriás vagy light)
A babsalátához
- 60 g lila hagyma
- 160 g sárga pritaminpaprika
- 250 g konzerv cannellini bab
- 250 g konzerv vörösbab
- 1 csipet chipotlepehely
- ½ db citrom leve
- 1 ek borecet
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyem
A tépett csirkecomb elkészítéséhez először foglalkozzunk a hússal. A csirkecombokat fűszerezzük a fűszerkeverékkel, illetve sóval, majd összedolgozzuk 2 evőkanál BBQ szósszal. 170 fokra előmelegített sütőben 1,5 óra alatt készre sütjük. (Ha a végén úgy látnánk, hogy nagyon feketedik a csirke, akkor fedjük le egy fóliával).
Amikor megsültek a combok, 2 villa segítségével letépkedjük a húst a csontról, majd 2 evőkanál BBQ szósszal még átkeverjük, és ha szükséges, sózzuk is.
A salátához a lila hagymát vékonyan félfőre, a pritaminpaprikát pedig kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A 2 fajta babot leszűrjük, majd összekeverjük a lila hagymával, a chipotléval, a citrom levével, a borecettel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott nagy csokor petrezselymet is. A salátát a tépett csirkecombbal fogyasztjuk.
Ha tetszett a tépett csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 1 g
Kalória: 90 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 21.2 g
Szénhidrát: 63.9 g
Zsír: 2.5 g
Kalória: 361.65 kcal