Hozzávalók
A csirkecombhoz
- 500 g csirkecombfilé
- nagyszemű só
- őrölt tarka bors
- 50 ml olívaolaj
A coleslaw-hoz
- negyed fej lila káposzta
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa ( kb.
- só (kb. 2 csipet)
- őrölt tarka bors
- 150 g majonéz
A grillzöldséghez
- 3 db kaliforniai paprika ( kb. 500 g) (piros, zöld és sárga)
- 1 fej lila hagyma
- 2 fej csiperkegomba
- nagyszemű só
- őrölt tarka bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
A dresszinghez
- 1 - 2 ek méz
- 3 ek mustár
- só, bors
- 50 ml balzsamecet
A tálaláshoz
- 2 ek szezámmag
Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti
Hozzávalók
A csirkecombhoz
- 500 g csirkecombfilé
- nagyszemű só
- őrölt tarka bors
- 50 ml olívaolaj
A coleslaw-hoz
- negyed fej lila káposzta
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa ( kb.
- só (kb. 2 csipet)
- őrölt tarka bors
- 150 g majonéz
A grillzöldséghez
- 3 db kaliforniai paprika ( kb. 500 g) (piros, zöld és sárga)
- 1 fej lila hagyma
- 2 fej csiperkegomba
- nagyszemű só
- őrölt tarka bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
A dresszinghez
- 1 - 2 ek méz
- 3 ek mustár
- só, bors
- 50 ml balzsamecet
A tálaláshoz
- 2 ek szezámmag
A csirkehúst bőrével lefelé egy deszkára helyezzük, majd nehéz súllyal kivasaljuk, összetörjük a benne lévő rostokat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal, és kicsit átmasszírozzuk. Ezután egy tálba tesszük, és öntünk még rá olívaolajat, hogy ne száradjon ki, és kicsit pácolódjon.
A lila káposztát egy mandolinon legyaluljuk, a hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és félretesszük.
A grillzöldségekhez a paprikákat, a lila hagymát és a gombákat is nagyobb darabokra vágjuk, mert a kicsi darabok hamar szétégnek a grillen. Megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, majd apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a min. 200 fokos grillre dobjuk őket.
A csirkecombot a bőrével lefelé tesszük a grillre, a zöldségek mellé, kb. 20 percre, 10 perc után átforgatva. Miközben sülnek, befejezzük a coleslaw-t, hozzáadjuk a majonézt, és alaposan összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egyszerűen egy tálba tesszük, és összekeverjük.
A csirkecombot a grillzöldségekkel tálaljuk, meglocsoljuk a dresszinggel, megszórjuk az egészet szezámmaggal, és a coleslaw salátával kínáljuk.
- Előkészítési idő: 30 perc
- Elkészítési idő: 30 perc
- Összesen: 60 perc
Ha tetszett a vasalt csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!