Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkecombhoz

500 g csirkecombfilé
nagyszemű só
őrölt tarka bors
50 ml olívaolaj

A coleslaw-hoz

negyed fej lila káposzta
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa ( kb.
só (kb. 2 csipet)
őrölt tarka bors
150 g majonéz

A grillzöldséghez

3 db kaliforniai paprika ( kb. 500 g) (piros, zöld és sárga)
1 fej lila hagyma
2 fej csiperkegomba
nagyszemű só
őrölt tarka bors
2 ek olívaolaj
2 szál rozmaring
1 szál kakukkfű

A dresszinghez

1 - 2 ek méz
3 ek mustár
só, bors
50 ml balzsamecet

A tálaláshoz

2 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti

Bátran próbáljátok ki, mert gyorsan elkészül, nagyon finom, és én már számtalanszor sütöttem. Ha csak rácsos grilletek van, egy kicsivel mérsékeljétek a hőmérsékletet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkecombhoz

500 g csirkecombfilé
nagyszemű só
őrölt tarka bors
50 ml olívaolaj

A coleslaw-hoz

negyed fej lila káposzta
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa ( kb.
só (kb. 2 csipet)
őrölt tarka bors
150 g majonéz

A grillzöldséghez

3 db kaliforniai paprika ( kb. 500 g) (piros, zöld és sárga)
1 fej lila hagyma
2 fej csiperkegomba
nagyszemű só
őrölt tarka bors
2 ek olívaolaj
2 szál rozmaring
1 szál kakukkfű

A dresszinghez

1 - 2 ek méz
3 ek mustár
só, bors
50 ml balzsamecet

A tálaláshoz

2 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkehúst bőrével lefelé egy deszkára helyezzük, majd nehéz súllyal kivasaljuk, összetörjük a benne lévő rostokat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal, és kicsit átmasszírozzuk. Ezután egy tálba tesszük, és öntünk még rá olívaolajat, hogy ne száradjon ki, és kicsit pácolódjon.

A lila káposztát egy mandolinon legyaluljuk, a hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és félretesszük.

A grillzöldségekhez a paprikákat, a lila hagymát és a gombákat is nagyobb darabokra vágjuk, mert a kicsi darabok hamar szétégnek a grillen. Megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, majd apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a min. 200 fokos grillre dobjuk őket. 

A csirkecombot a bőrével lefelé tesszük a grillre, a zöldségek mellé, kb. 20 percre, 10 perc után átforgatva. Miközben sülnek, befejezzük a coleslaw-t, hozzáadjuk a majonézt, és alaposan összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egyszerűen egy tálba tesszük, és összekeverjük. 

A csirkecombot a grillzöldségekkel tálaljuk, meglocsoljuk a dresszinggel, megszórjuk az egészet szezámmaggal, és a coleslaw salátával kínáljuk.

vasalt csirkecomb
Vasalt csirkecomb
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Összesen: 60 perc

Ha tetszett a vasalt csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a grillreceptek is érdekelhetnek:

Grillkolbászos tál

Tökéletes pulled pork almás coleslaw salátával

Kólás csirkeszárny zöldséges pirított rizzsel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?