Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g quinoa
Hozzávaló kipipálva
200 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 db konzerv vörösbab (250 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
100 g vörös pesztó
Hozzávaló kipipálva
1 csokor bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
400 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
1 tk oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Ha unod az egész darab húsokat, akkor ez a darált húsos, olaszos hangulatú étel megnyerő lehet számodra. Less rá, próbáld ki, akár hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g quinoa
Hozzávaló kipipálva
200 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 db konzerv vörösbab (250 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
100 g vörös pesztó
Hozzávaló kipipálva
1 csokor bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
400 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
1 tk oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A quinoát alaposan átmossuk, majd az alaplével felöntve, alacsony lángon addig főzzük, míg szinte teljesen el nem itta a levet, aztán elzárjuk, és lefedve hagyjuk állni 10 percig.

Az átmosott és leszűrt babot magas hőfokon, 3-4 perc alatt átpirítjuk 1 ek olívaolajon, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a pesztót. Az aprított bazsalikomot belekeverjük a meleg, de nem tűzforró quinoába. A darált húst összedolgozzuk az oregánóval, a fokhagymaporral és sóval, borssal, majd 2 db húspogácsát formázunk belőle.

Egy tapadásmentes serpenyőben, 1 ek olívaolajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a pogácsák mindkét oldalát (kb. 2 perc oldalanként), és attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 5-10 percre.

A húspogácsa mellé tálaljuk a quinoát és a pesztós babot, végül néhány friss bazsalikomlevéllel díszítjük a tányért.

oreganos-marhahuspogacsa-quinoaval
Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Ha tetszett az oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 8 g

Szénhidrát: 37 g

Zsír: 11 g

Kalória: 272 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 15.88 g

Szénhidrát: 73.49 g

Zsír: 21.24 g

Kalória: 543 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?