Hozzávalók
- 100 g quinoa
- 200 ml alaplé
- 1 db konzerv vörösbab (250 g)
- 2 ek olívaolaj
- 100 g vörös pesztó
- 1 csokor bazsalikom
- 400 g darált marhahús
- 1 tk oregánó
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
Hozzávalók
- 100 g quinoa
- 200 ml alaplé
- 1 db konzerv vörösbab (250 g)
- 2 ek olívaolaj
- 100 g vörös pesztó
- 1 csokor bazsalikom
- 400 g darált marhahús
- 1 tk oregánó
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
A quinoát alaposan átmossuk, majd az alaplével felöntve, alacsony lángon addig főzzük, míg szinte teljesen el nem itta a levet, aztán elzárjuk, és lefedve hagyjuk állni 10 percig.
Az átmosott és leszűrt babot magas hőfokon, 3-4 perc alatt átpirítjuk 1 ek olívaolajon, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a pesztót. Az aprított bazsalikomot belekeverjük a meleg, de nem tűzforró quinoába. A darált húst összedolgozzuk az oregánóval, a fokhagymaporral és sóval, borssal, majd 2 db húspogácsát formázunk belőle.
Egy tapadásmentes serpenyőben, 1 ek olívaolajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a pogácsák mindkét oldalát (kb. 2 perc oldalanként), és attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 5-10 percre.
A húspogácsa mellé tálaljuk a quinoát és a pesztós babot, végül néhány friss bazsalikomlevéllel díszítjük a tányért.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Ha tetszett az oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 11 g
Kalória: 272 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 15.88 g
Szénhidrát: 73.49 g
Zsír: 21.24 g
Kalória: 543 kcal