Húsos kaják

Pulykakormabasmatirizzsel

Pulyka korma basmati rizzsel

Hozzávalók
A pasztához
4 fej
hagyma
(400 g)
20 g
kókuszolaj
50 g
kesudió
170 ml
görög joghurt
1 ek
garam masala
2 tk
koriander
2 tk
kurkuma
1 tk
chilipor
(ízlés szerint)
A pulykakormához
3 db
babérlevél
1 rúd
fahéj
3 db
kardamom
4 db
szegfűszeg
5 gerezd
fokhagyma
25 g
gyömbér
700 g
pulykacombfilé
só, bors
kevés folyékony édesítőszer
1 kis csokor
koriander
A rizshez
300 g
basmati rizs
600 g
víz

Elkészítés

A pulyka korma elkészítéséhez először a pasztát dobjuk össze: a felszeletelt hagymát közepes/lassú tűzön barnára pirítjuk a kókuszolajon (ez kb. 20-30 perc is lehet). Amikor a hagyma kb. a harmadára összeesett, és szép barna színt kapott, akkor mehet egy turmixgépbe a többi alapanyaggal együtt, és olyan krémesre zúzzuk, amilyenre csak lehet. (Ha túl sűrű, kevés vizet adhatunk hozzá.) 

A lábasban maradt kókuszolajon közepes lángon 3-4 perc alatt átpirítjuk a babért, a fahéjat, a kardamomot, a szegfűszeget, a finomra aprított fokhagymát és gyömbért, aztán jöhet rá a kb. 2 x 2 cm nagyságú darabokra vágott sózott, borsozott pulykacomb. 3-4 perc pirítás után ráöntjük a krémes pasztát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy egy mártásos curryállagot kapjunk. 

Addig rotyogtatjuk, amíg a pulykahús készre nem főtt. (Ha elfőtte a levét, és szükségesnek tartjuk, közben pótoljuk a folyadékot.) A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egy kevés édesítőszerrel beállítjuk az egyensúlyt, és megszórjuk aprított korianderrel. Enyhén édeskés ízvilágot kell kapnunk.

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben alacsony lángon megfőzzük, majd a pulykakorma mellé tálaljuk.

Pulyka korma, kurkumás basmati rizzsel
Pulyka korma, kurkumás basmati rizzsel

Még több pulykás recept:

Szójás-ananászos pulykamell
Brutál pulykaburger
Kapros pulykahúsgombóc

www.streetkitchen.hu

Régióktól függően sokféle korma létezik, én most egy joghurtos verzióval készültem, amiben pulykacombot használtam. Persze igény szerint simán cserélhetitek csirkére is.

Hozzávalók

6 főre
A pasztához
4 fej
hagyma
(400 g)
20 g
kókuszolaj
50 g
kesudió
170 ml
görög joghurt
1 ek
garam masala
2 tk
koriander
2 tk
kurkuma
1 tk
chilipor
(ízlés szerint)
A pulykakormához
3 db
babérlevél
1 rúd
fahéj
3 db
kardamom
4 db
szegfűszeg
5 gerezd
fokhagyma
25 g
gyömbér
700 g
pulykacombfilé
só, bors
kevés folyékony édesítőszer
1 kis csokor
koriander
A rizshez
300 g
basmati rizs
600 g
víz

A pulyka korma elkészítéséhez először a pasztát dobjuk össze: a felszeletelt hagymát közepes/lassú tűzön barnára pirítjuk a kókuszolajon (ez kb. 20-30 perc is lehet). Amikor a hagyma kb. a harmadára összeesett, és szép barna színt kapott, akkor mehet egy turmixgépbe a többi alapanyaggal együtt, és olyan krémesre zúzzuk, amilyenre csak lehet. (Ha túl sűrű, kevés vizet adhatunk hozzá.) 

A lábasban maradt kókuszolajon közepes lángon 3-4 perc alatt átpirítjuk a babért, a fahéjat, a kardamomot, a szegfűszeget, a finomra aprított fokhagymát és gyömbért, aztán jöhet rá a kb. 2 x 2 cm nagyságú darabokra vágott sózott, borsozott pulykacomb. 3-4 perc pirítás után ráöntjük a krémes pasztát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy egy mártásos curryállagot kapjunk. 

Addig rotyogtatjuk, amíg a pulykahús készre nem főtt. (Ha elfőtte a levét, és szükségesnek tartjuk, közben pótoljuk a folyadékot.) A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egy kevés édesítőszerrel beállítjuk az egyensúlyt, és megszórjuk aprított korianderrel. Enyhén édeskés ízvilágot kell kapnunk.

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben alacsony lángon megfőzzük, majd a pulykakorma mellé tálaljuk.

Pulyka korma, kurkumás basmati rizzsel
Pulyka korma, kurkumás basmati rizzsel

Még több pulykás recept:

Szójás-ananászos pulykamell
Brutál pulykaburger
Kapros pulykahúsgombóc

Ha tetszett a Pulyka korma basmati rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept