A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált pulykahús
- 100 g rizs
- 1 csapott tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 nagy csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomóval átnyomva)
A szószhoz
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 ml csirkealaplé
A tálaláshoz
- 175 g natúr joghurt
- kovászos uborka
- szénhidrátcsökkentett fitt kenyér
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált pulykahús
- 100 g rizs
- 1 csapott tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 nagy csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomóval átnyomva)
A szószhoz
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 ml csirkealaplé
A tálaláshoz
- 175 g natúr joghurt
- kovászos uborka
- szénhidrátcsökkentett fitt kenyér
A kapros pulykahúsgombóc elkészítését azzal kezdjük, hogy a húsgolyóhoz az előkészített alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle.
A megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 4-5 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük az alaplével, és egy botmixerrel összeturmixoljuk. Belehelyezzük a húsgolyókat, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús és a benne lévő rizs teljesen megpuhult.
Adagonként 1 kanál joghurttal és aprított friss kaporral tálaljuk. Szénhidrátcsökkentett kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kapros pulykahúsgombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt gombócos recept:
Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával
Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 6 g
Kalória: 97 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 6.45 g
Szénhidrát: 30.89 g
Zsír: 23.54 g
Kalória: 387.28 kcal