Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A szószhoz

3 ek mustár
3 ek szójaszósz
2 ek méz
2 tk currypor
1 - 2 tk Street Kitchen zöld csiliszósz

A húspogácsához

100 g lila hagyma
100 g póréhagyma
10 g reszelt fokhagyma
2 ek szőlőmagolaj (vagy más semleges ízű olaj)
só, bors
500 g darált pulykaalsócomb
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt szerecsendió

Az összeállításhoz

1 db paradicsom (kb. 250 g)
0.25 fej jégsaláta
200 g cukkini
8 szelet bacon
160 g comté vagy más raclette-sajt
4 db hamburgerzsem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brutál pulykaburger

Csaba első videójában egy különleges, brutális pulykaburgert mutat nektek, ami markáns, keleties fűszerei és csípős szósza miatt minden marhahúsimádót lenyűgözne.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A szószhoz

3 ek mustár
3 ek szójaszósz
2 ek méz
2 tk currypor
1 - 2 tk Street Kitchen zöld csiliszósz

A húspogácsához

100 g lila hagyma
100 g póréhagyma
10 g reszelt fokhagyma
2 ek szőlőmagolaj (vagy más semleges ízű olaj)
só, bors
500 g darált pulykaalsócomb
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt szerecsendió

Az összeállításhoz

1 db paradicsom (kb. 250 g)
0.25 fej jégsaláta
200 g cukkini
8 szelet bacon
160 g comté vagy más raclette-sajt
4 db hamburgerzsem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Először a brutál pulykaburger szószát készítjük el, amihez az összes hozzávalót egy arra alkalmas edényben összekeverjük. Ízlés szerint készíthetjük erősebbre vagy enyhébbre, úgyhogy bátran játsszatok a chilivel.

A lila hagymát felkockázzuk, a póréhagymát, illetve az összeállításhoz való paradicsomot és cukkinit felszeleteljük, a jégsalátát leveleire szedjük. 

A húspogácsához a felkockázott lila hagymát és a felszeletelt póréhagymát egy közepes lángon hevített serpenyőben, folyamatosan kevergetve, kicsit lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, és sózzuk, borsozzuk. Akinek nem okoz problémát a nyers hagyma a húspogácsában, az nyugodtan kihagyhatja ezt a lépést, mert enélkül is nagyon finom lesz! A lepirított hagymás alapot hozzáadjuk a nyers darált húshoz, fűszerezzük, alaposan összegyúrjuk, majd egyforma húspogácsákat formázunk belőle.

Egy erős lángon felhevített serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd ugyanebben a serpenyőben addig sütjük az előzőleg kicsit megsózott cukkinikarikákat, amíg erőteljes barna színt nem kapnak. Ezután kiszedjük, és kissé megborsozzuk őket. Tisztára töröljük a serpenyőt, újra felhevítjük, körülbelül félujjnyi szőlőmagolajat löttyintünk bele, majd közepes-erős fokozaton, oldalanként 4 perc alatt készre sütjük a húspogácsákat. 

Miután megfordítottuk a húspogácsát, a reszelt sajt is rákerül, a könnyebb olvadás érdekében ekkor le is fedhetjük a serpenyőt.

A félbevágott zsemlék belső felét is megpirítjuk egy kicsit, majd kezdődhet is a burger összeállítása! Már alulra is teszünk a mustáros szószból, hiszen nincs is rosszabb egy száraz burgernél, nem igaz?! A szósszal megkent zsemlén a kisebb darabokra tépett jégsalátával és két szelet paradicsommal ágyazunk meg a húspogácsának. Még egy kis kéksajtot is a paradicsomkarikákra morzsolunk, majd ráhelyezzük a húspogácsánkat, két szelet ropogósra sütött bacon társaságában. Néhány karika grillezett cukkinit is ráteszünk még, és alaposan meglocsoljuk a mustáros szószunkkal, végül a zsemle tetejével keretbe foglaljuk az összeállítást.

Egyszerre krémes és brutálisan erőteljes ízbomba az egész, egy valóban nem mindennapi pulykaburger, ami egészen biztosan a legelszántabb marhaburgerhívőket is elégedett csettintésre kényszeríti. Próbáljátok ki!

pulykaburger
Brutál pulykaburger
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc
  • Összesen kb. 30 perc

Ha tetszett a brutál pulykaburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a hamburgerreceptek is érdekelhetnek:

Fajitas burger chimichurris majonézzel

Csibeburger grillezett camembert sajttal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?