Hozzávalók
A fasírthoz
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kg darált csirkemell
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk szárított rozmaring
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 db tojás
- 30 g zabpehely (és még 10 g a szóráshoz)
- só, bors
A főzelékhez
- 1 fej hagyma (100 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 2 tk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 150 g sűrített paradicsom
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 1 ½ l víz
- 800 g káposzta
- 200 g édesburgonya
- folyékony édesítőszer
Hozzávalók
A fasírthoz
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kg darált csirkemell
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk szárított rozmaring
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 db tojás
- 30 g zabpehely (és még 10 g a szóráshoz)
- só, bors
A főzelékhez
- 1 fej hagyma (100 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 2 tk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 150 g sűrített paradicsom
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 1 ½ l víz
- 800 g káposzta
- 200 g édesburgonya
- folyékony édesítőszer
A paradicsomos káposztafőzelék elkészítése előtt előkészítjük a feltétet. A fasírthoz a petrezselymet finomra aprítjuk, majd az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy keverőtálban. A csirkés masszánkból rudat formálunk, megkenjük egy kevés olívaolajjal, és megszórjuk a tetejét még 10 g zabpehellyel. A rudat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.
A főzelékhez a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy fazékban vagy lábasban közepes hőfokon kb. 5 perc alatt megdinszteljük a kókuszolajon. Jöhet rá a fűszerkömény, a só, a bors, a sűrített paradicsom, majd az egészet még 2 percig pirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal, hozzáadjuk a vizet és belerakjuk a vékonyra szeletelt káposztát. Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg a káposzta háromnegyedig megfőtt, ekkor beletesszük a kb. 2 cm-es cikkekre vágott édesburgonyát, és főzzük tovább, amíg az édesburgonya teljesen megfő. A főtt édesburgonyát kiszedjük egy turmixgépbe, szedünk rá a káposztából és a levéből (kb. negyedét, de ezt úgyis látjuk majd), majd krémesre turmixoljuk. A krémet visszakeverjük a káposztába, és kóstolás után, ízlés szerint beállítjuk a főzelék sósságát és édességét.
Ha tetszett a paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 65 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 14 g
Kalória: 551 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 258.06 g
Szénhidrát: 161 g
Zsír: 55.66 g
Kalória: 2202.69 kcal