Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Hozzávalók

4
főre
+

A fasírthoz

1 kis csokor friss petrezselyem
1 kg darált csirkemell
2 tk fokhagymapor
2 tk fűszerpaprika
1 tk szárított rozmaring
1 tk szárított kakukkfű
1 db tojás
30 g zabpehely (és még 10 g a szóráshoz)
só, bors

A főzelékhez

1 fej hagyma (100 g)
2 gerezd fokhagyma
20 g kókuszolaj
2 tk őrölt fűszerkömény
só, bors
150 g sűrített paradicsom
400 g darabolt paradicsom konzerv
1 ½ l víz
800 g káposzta
200 g édesburgonya
folyékony édesítőszer
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

A főzelék jó! Sőt, mondok valamit, még diéta alatt is jó! Na nem mindegyik, ne értsetek félre, de amelyiket saját magával be lehet sűríteni, az belefér, ilyen például a káposzta. Következzen tehát egy paradicsomos káposztafőzelék egy nem szokványos fasírttal.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A fasírthoz

1 kis csokor friss petrezselyem
1 kg darált csirkemell
2 tk fokhagymapor
2 tk fűszerpaprika
1 tk szárított rozmaring
1 tk szárított kakukkfű
1 db tojás
30 g zabpehely (és még 10 g a szóráshoz)
só, bors

A főzelékhez

1 fej hagyma (100 g)
2 gerezd fokhagyma
20 g kókuszolaj
2 tk őrölt fűszerkömény
só, bors
150 g sűrített paradicsom
400 g darabolt paradicsom konzerv
1 ½ l víz
800 g káposzta
200 g édesburgonya
folyékony édesítőszer
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A paradicsomos káposztafőzelék elkészítése előtt előkészítjük a feltétet. A fasírthoz a petrezselymet finomra aprítjuk, majd az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy keverőtálban. A csirkés masszánkból rudat formálunk, megkenjük egy kevés olívaolajjal, és megszórjuk a tetejét még 10 g zabpehellyel. A rudat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. 

A főzelékhez a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy fazékban vagy lábasban közepes hőfokon kb. 5 perc alatt megdinszteljük a kókuszolajon. Jöhet rá a fűszerkömény, a só, a bors, a sűrített paradicsom, majd az egészet még 2 percig pirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal, hozzáadjuk a vizet és belerakjuk a vékonyra szeletelt káposztát. Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg a káposzta háromnegyedig megfőtt, ekkor beletesszük a kb. 2 cm-es cikkekre vágott édesburgonyát, és főzzük tovább, amíg az édesburgonya teljesen megfő. A főtt édesburgonyát kiszedjük egy turmixgépbe, szedünk rá a káposztából és a levéből  (kb. negyedét, de ezt úgyis látjuk majd), majd krémesre turmixoljuk. A krémet visszakeverjük a káposztába, és kóstolás után, ízlés szerint beállítjuk a főzelék sósságát és édességét.

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal
Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

 Ha tetszett a paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 22 g

Zsír: 5 g

Kalória: 139 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 7.65 g

Szénhidrát: 86.4 g

Zsír: 21.05 g

Kalória: 555.2 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?