Fitt

Piri-piricsirkecombgránátalmásbulgurral

Piri-piri csirkecomb gránátalmás bulgurral

Hozzávalók
A marinádhoz
5 gerezd
fokhagyma
5 db
chilipaprika
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
oregánó
10 ml
balzsamecet
(kb. 3 tk)
3 ek
olívaolaj
70 g
koktélparadicsom
(kb. 5 db)
1 tk
citromlé
A csirkéhez
600 g
csirkefelsőcomb-filé
A bulgurhoz
100 g
bulgur
250 ml
zöldség- vagy csirkealaplé
80 g
gránátalma
30 g
héjas mandula
2 szál
újhagyma
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 csokor
menta

Elkészítés

A piri-piri csirkecomb marinádjához az alapanyagokat egy robotgépben krémesre zúzzuk. Alaposan összemasszírozzuk a csirkével, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

A bulgurt az alaplével alacsony hőfokon addig főzzük, amíg fel nem szívja a folyadékot, aztán elzárjuk, és lefedve félretesszük 15 percre. A szoba-hőmérsékletűre hűlt bulgurhoz keverjük a gránátalmamagokat, a szeletelt vagy aprított mandulát, a szeletelt újhagymát és a fokhagymanyomóval átzúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és rászórjuk az aprított mentát, majd alaposan összeforgatjuk.

A csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük. Tányérra szedjük a bulgurt, mellétesszük a csirkét, végül megszórhatjuk még néhány friss mentalevéllel, és ízlés szerint egy kevés citromhéjat is reszelhetünk rá.

piri-piri csirkecomb
Piri-piri csirkecomb
  • Előkészítési idő: 65 perc
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Összesen: 100 perc

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Csirkés-tojásos saláta

Grillezett lecsó grillcsirkemellel

www.streetkitchen.hu

Ahhh… az egyik személyes kedvencem ez az étel! Pikáns, eszméletlenül frissítő, és szerintem az egyik legkirályabb választás nyáron, ha grillezni akartok, bár most ez egy sütőben elkészíthető verzió. Azért ne hagyjátok ki a faszenes megoldást se!

Hozzávalók

2 főre
A marinádhoz
5 gerezd
fokhagyma
5 db
chilipaprika
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
oregánó
10 ml
balzsamecet
(kb. 3 tk)
3 ek
olívaolaj
70 g
koktélparadicsom
(kb. 5 db)
1 tk
citromlé
A csirkéhez
600 g
csirkefelsőcomb-filé
A bulgurhoz
100 g
bulgur
250 ml
zöldség- vagy csirkealaplé
80 g
gránátalma
30 g
héjas mandula
2 szál
újhagyma
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 csokor
menta

A piri-piri csirkecomb marinádjához az alapanyagokat egy robotgépben krémesre zúzzuk. Alaposan összemasszírozzuk a csirkével, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

A bulgurt az alaplével alacsony hőfokon addig főzzük, amíg fel nem szívja a folyadékot, aztán elzárjuk, és lefedve félretesszük 15 percre. A szoba-hőmérsékletűre hűlt bulgurhoz keverjük a gránátalmamagokat, a szeletelt vagy aprított mandulát, a szeletelt újhagymát és a fokhagymanyomóval átzúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és rászórjuk az aprított mentát, majd alaposan összeforgatjuk.

A csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük. Tányérra szedjük a bulgurt, mellétesszük a csirkét, végül megszórhatjuk még néhány friss mentalevéllel, és ízlés szerint egy kevés citromhéjat is reszelhetünk rá.

piri-piri csirkecomb
Piri-piri csirkecomb
  • Előkészítési idő: 65 perc
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Összesen: 100 perc

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Csirkés-tojásos saláta

Grillezett lecsó grillcsirkemellel

Ha tetszett a Piri-piri csirkecomb gránátalmás bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept