Vega kaják

Citromos-mentásnyáribabfőzelék

Citromos-mentás nyári babfőzelék
Citromos mentás nyári babfőzelék - fanyar toplista

Hozzávalók
140 g
hagyma
(1 fej)
4 gerezd
fokhagyma
4 - 6 ek
szárítottparadicsom-olaj
só, bors
6 konzerv
cannellini bab
(összesen 1750 g töltő tömeg)
1 db
citrom
1 db
lime
1 csipet
füstölt chipotlepehely
6 db
olajban eltett szárított paradicsom
500 g
zöld spárga
1 csokor
menta
50 g
feta sajt
1 ek
bolti pirított hagyma

Elkészítés

A nyári babfőzelékhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát közepes lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk 4 evőkanál szárítottparadicsom-olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a leszűrt, átmosott cannellinivel, és felöntjük 400 ml vízzel. 

Amikor felforrt, egy szűrőkanállal kivesszük az 1/3-át, majd a maradékot a forralóban egy

botmixerrel krémesre zúzzuk. Visszatesszük bele a babot, majd ráreszeljük a citrom és a lime héját, ráfacsarjuk a fele levét, megszórjuk egy csipet chipotlepehellyel, és belerakjuk az apróra kockázott szárított paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, forralunk rajta egyet, ezzel a főzelék el is készült. 

A fás részétől megfosztott zöld spárgát megcsorgatjuk 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd extra forró grillserpenyőben 5-10 perc alatt megpirítjuk. 

A főzelékhez adjuk az aprított mentát, majd tányérokba szedjük, teszünk a tetejére a spárgából, megszórjuk egy kevés pirított hagymával, fetával, és kész is vagyunk.

Elkészítési idő: 30 perc

nyári babfőzelék
Citromos-mentás nyári babfőzelék

Babfőzelékből sosem elég:

Olasz babfőzelék

Tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel

Villámgyors babfőzelék konzervből

www.streetkitchen.hu

Létezik olyan, hogy fitt, könnyű nyári főzelék? Nanááááá! Ígérem, ha teszel egy próbát ezzel a vega verzióval, nem fogsz csalódni.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
140 g
hagyma
(1 fej)
4 gerezd
fokhagyma
4 - 6 ek
szárítottparadicsom-olaj
só, bors
6 konzerv
cannellini bab
(összesen 1750 g töltő tömeg)
1 db
citrom
1 db
lime
1 csipet
füstölt chipotlepehely
6 db
olajban eltett szárított paradicsom
500 g
zöld spárga
1 csokor
menta
50 g
feta sajt
1 ek
bolti pirított hagyma

A nyári babfőzelékhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát közepes lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk 4 evőkanál szárítottparadicsom-olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a leszűrt, átmosott cannellinivel, és felöntjük 400 ml vízzel. 

Amikor felforrt, egy szűrőkanállal kivesszük az 1/3-át, majd a maradékot a forralóban egy

botmixerrel krémesre zúzzuk. Visszatesszük bele a babot, majd ráreszeljük a citrom és a lime héját, ráfacsarjuk a fele levét, megszórjuk egy csipet chipotlepehellyel, és belerakjuk az apróra kockázott szárított paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, forralunk rajta egyet, ezzel a főzelék el is készült. 

A fás részétől megfosztott zöld spárgát megcsorgatjuk 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd extra forró grillserpenyőben 5-10 perc alatt megpirítjuk. 

A főzelékhez adjuk az aprított mentát, majd tányérokba szedjük, teszünk a tetejére a spárgából, megszórjuk egy kevés pirított hagymával, fetával, és kész is vagyunk.

Elkészítési idő: 30 perc

nyári babfőzelék
Citromos-mentás nyári babfőzelék

Babfőzelékből sosem elég:

Olasz babfőzelék

Tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel

Villámgyors babfőzelék konzervből

Ha tetszett a Citromos-mentás nyári babfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept