Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk szárított bazsalikom
- 200 ml fehérbor
- 2 konzerv fehérbab
- 400 ml víz
- 6 - 8 db szárított paradicsom
- 1 db zöldségalaplé-zselé
- só, bors
- 1 ½ - 2 tk kukoricakeményítő
- 2 púpozott ek zöld pesztó
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk szárított bazsalikom
- 200 ml fehérbor
- 2 konzerv fehérbab
- 400 ml víz
- 6 - 8 db szárított paradicsom
- 1 db zöldségalaplé-zselé
- só, bors
- 1 ½ - 2 tk kukoricakeményítő
- 2 púpozott ek zöld pesztó
Az aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, megszórjuk a szárított bazsalikommal, felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Rádobjuk az egyik leszűrt, átmosott babkonzervet, majd ráöntjük a vizet, és egy botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a csíkokra vágott szárított paradicsomot, az alaplézselét, és lassú tűzön forraljuk 5-10 percig, hogy egy kicsit sűrűsödjön. Hozzátesszük a másik leszűrt és átmosott babot, majd még 5 percig bugyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kukoricakeményítőt elkeverjük egy nagyon kevés vízzel, és folyamatos keverés mellett a kellő sűrűségűre állítjuk a főzeléket. 1-2 percig még forraljuk, majd elzárjuk és belekeverjük a pesztót.
Ha tetszett az olaszos babfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!