Hirdetés
Bespájzolva

Olaszos babfőzelék

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
1 tk szárított bazsalikom
200 ml fehérbor
2 konzerv fehérbab
400 ml víz
6 - 8 db szárított paradicsom
1 db zöldségalaplé-zselé
só, bors
1 ½ - 2 tk kukoricakeményítő
2 púpozott ek zöld pesztó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olaszos babfőzelék

Talán még az olasz nonnák is átveszik ezt a receptet, olyan ízbomba lett… Mi nagyon szerettük, próbáljátok ki, és döntsétek el, hogy maradtok-e a magyaros verziónál, vagy átpártoltok erre.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
1 tk szárított bazsalikom
200 ml fehérbor
2 konzerv fehérbab
400 ml víz
6 - 8 db szárított paradicsom
1 db zöldségalaplé-zselé
só, bors
1 ½ - 2 tk kukoricakeményítő
2 púpozott ek zöld pesztó
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, megszórjuk a szárított bazsalikommal, felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Rádobjuk az egyik leszűrt, átmosott babkonzervet, majd ráöntjük a vizet, és egy botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a csíkokra vágott szárított paradicsomot, az alaplézselét, és lassú tűzön forraljuk 5-10 percig, hogy egy kicsit sűrűsödjön. Hozzátesszük a másik leszűrt és átmosott babot, majd még 5 percig bugyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kukoricakeményítőt elkeverjük egy nagyon kevés vízzel, és folyamatos keverés mellett a kellő sűrűségűre állítjuk a főzeléket. 1-2 percig még forraljuk, majd elzárjuk és belekeverjük a pesztót.

Ha tetszett az olaszos babfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások