A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 konzerv fehér vagy tarkabab
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk szárított majoranna
- 1 mk pirospaprika (elhagyható)
- 1 doboz tejföl
- 100 ml víz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 db citrom
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 konzerv fehér vagy tarkabab
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk szárított majoranna
- 1 mk pirospaprika (elhagyható)
- 1 doboz tejföl
- 100 ml víz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 db citrom
Az egyik babkonzervet leszűrjük és alaposan átöblítjük, a hagymát pedig finomra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, majd két perc párolás után az apróra vágott a fokhagymát is. Hozzáadjuk a babot, szórunk rá sót, borsot, majorannát, és opcionálisan egy mokkáskanál pirospaprikát. Hozzáadunk 1 kanálnyi tejfölt és 100 ml vizet, majd két percig forraljuk.
Az egészet botmixerrel, késes aprítóval vagy turmixgéppel szép krémesre pürésítjük. Visszapakoljuk a lábasba, hozzáadjuk a másik átöblített babot egészben, és további 5 percig főzzük. Megkóstoljuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és egy kis csokor finomra vágott petrezselyemmel, kis reszelt citromhéjjal és friss citromlével turbózzuk. Utolsó lépésként, ha túl sűrű, még egy kevés vizet adunk hozzá, hogy szép főzelékes állagot kapjunk. Kész is! Magában is tökéletes, de egy tetejére dobott sült virslivel sem lehet elrontani.