Hirdetés
Instant

Hozzávalók

2
főre
+
2 konzerv fehér vagy tarkabab
2 ek olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 mk szárított majoranna
1 mk pirospaprika (elhagyható)
1 doboz tejföl
100 ml víz
1 kis csokor petrezselyem
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Villámgyors babfőzelék konzervből

Most megmutatom, hogyan tudtok egy brutálisan frankó babfőzeléket összedobni konzervből - elég hozzá pár tuti fűszer, sőt, még a sűrítést is liszt és keményítő nélkül ússzuk meg, szóval tényleg kész van 10 perc alatt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 konzerv fehér vagy tarkabab
2 ek olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 mk szárított majoranna
1 mk pirospaprika (elhagyható)
1 doboz tejföl
100 ml víz
1 kis csokor petrezselyem
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az egyik babkonzervet leszűrjük és alaposan átöblítjük, a hagymát pedig finomra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, majd két perc párolás után az apróra vágott a fokhagymát is. Hozzáadjuk a babot, szórunk rá sót, borsot, majorannát, és opcionálisan egy mokkáskanál pirospaprikát. Hozzáadunk 1 kanálnyi tejfölt és 100 ml vizet, majd két percig forraljuk. 

Villámgyors babfőzelék konzervből

Az egészet botmixerrel, késes aprítóval vagy turmixgéppel szép krémesre pürésítjük. Visszapakoljuk a lábasba, hozzáadjuk a másik átöblített babot egészben, és további 5 percig főzzük. Megkóstoljuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és egy kis csokor finomra vágott petrezselyemmel, kis reszelt citromhéjjal és friss citromlével turbózzuk. Utolsó lépésként, ha túl sűrű, még egy kevés vizet adunk hozzá, hogy szép főzelékes állagot kapjunk. Kész is! Magában is tökéletes, de egy tetejére dobott sült virslivel sem lehet elrontani.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások