Vega kaják

Paradicsomosbulgurraltöltöttkaralábé

Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Hozzávalók
2 db
közepes karalábé
(160 g/db)
80 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
75 g
bulgur
1 tk
füstölt paprika
1 mk
őrölt római kömény
só, bors
150 ml
passata
150 ml
zöldségalaplé
1 csokor
petrezselyem
Az öntethez
80 g
zsírszegény joghurt
só, bors
0.5 gerezd
fokhagyma
1 csokor
menta

Elkészítés

A paradicsomos bulgurral töltött karalábé elkészítéséhez a karalábékat meghámozzuk, és kivájjuk a belsejüket. Bő, sós, forrásban lévő vízben 15 perc alatt előfőzzük. 

A kivájt részeket apróra vágjuk, és a finomra vágott hagymával és 2 gerezd fokhagymával együtt 5-10 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a bulgurt, a füstölt paprikát, a római köményt, a sót, a borsot és a passatát, felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, és nagyon alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ezután lefedjük, hagyjuk állni 10 percet, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. 

Megtöltjük a bulgurral a karalábékat, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Mikor beleszúrunk egy villát, bele kell, hogy szaladjon.

A joghurtot sózzuk, borsozzuk, belenyomunk egy fél gerezd fokhagymát, és elkeverjük a csíkokra vágott mentával. A maradék bulgurt egy tányérba szedjük, rátesszük a töltött karalábékat, megcsorgatjuk a joghurttal, és tálaljuk.

paradicsomos bulgurral töltött karalábé
Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Még több karalábé:

Tejszínes karalábéleves
Zé-féle karalábéfőzelék vega fasírttal
Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

www.streetkitchen.hu

Nem vagyok kifejezetten a vega étkezés híve, hiszen imádom a húsokat, viszont most elkapott egy kicsit törökös ízhatású töltött karalábés ihlet, ami szerintem rendkívül jó lett. Ha ilyen lenne minden vega kaja, talán elgondolkoznék, hogy elhagyom a húst… Na jó, ez még viccnek is rossz volt, nem hiszem hogy le tudnék mondani róla, egy húsevő állat vagyok. :D

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
2 db
közepes karalábé
(160 g/db)
80 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
75 g
bulgur
1 tk
füstölt paprika
1 mk
őrölt római kömény
só, bors
150 ml
passata
150 ml
zöldségalaplé
1 csokor
petrezselyem
Az öntethez
80 g
zsírszegény joghurt
só, bors
0.5 gerezd
fokhagyma
1 csokor
menta

A paradicsomos bulgurral töltött karalábé elkészítéséhez a karalábékat meghámozzuk, és kivájjuk a belsejüket. Bő, sós, forrásban lévő vízben 15 perc alatt előfőzzük. 

A kivájt részeket apróra vágjuk, és a finomra vágott hagymával és 2 gerezd fokhagymával együtt 5-10 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a bulgurt, a füstölt paprikát, a római köményt, a sót, a borsot és a passatát, felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, és nagyon alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ezután lefedjük, hagyjuk állni 10 percet, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. 

Megtöltjük a bulgurral a karalábékat, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Mikor beleszúrunk egy villát, bele kell, hogy szaladjon.

A joghurtot sózzuk, borsozzuk, belenyomunk egy fél gerezd fokhagymát, és elkeverjük a csíkokra vágott mentával. A maradék bulgurt egy tányérba szedjük, rátesszük a töltött karalábékat, megcsorgatjuk a joghurttal, és tálaljuk.

paradicsomos bulgurral töltött karalábé
Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Még több karalábé:

Tejszínes karalábéleves
Zé-féle karalábéfőzelék vega fasírttal
Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Ha tetszett a Paradicsomos bulgurral töltött karalábé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept