Vega kaják

Sültpaprika-hummusz

Sültpaprika-hummusz

Hozzávalók
1 fej
fokhagyma
(kb. 80 g)
20 ml
olívaolaj
500 g
kápia paprika
(kb. 4 darab)
280 g
csicseriborsó konzerv
(leszűrve)
40 g
tahini
só, bors
20 ml
olívaolaj
2 csipet
római kömény
0.5 db
citrom leve
A tálaláshoz
1 csipet
szezámmag
0.25 csokor
friss koriander
10 ml
olívaolaj

Elkészítés

A sültpaprika-hummusz elkészítését azzal kezdjük, hogy a fokhagymát egészben kettévágjuk, megkenjük olívaolajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a vágott felével lefelé. A megmosott, megszárított paprikákat is megkenjük olajjal, és a fokhagymák mellé tesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és 20 percig sütjük. 

Ha a paprika megsült, a fekete héját lehúzzuk, de csak óvatosan, mert ilyenkor még nagyon forró. Egy késes aprítóba rakjuk a paprikahúst a csuma nélkül. A megsült fokhagymák belsejét kinyomkodjuk és a paprikához adjuk, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Alaposan lezúzzuk az egészet, amíg szép krémes nem lesz, és kész is a nyár legcsodálatosabb hummusza.

Szezámmaggal és durvára aprított korianderrel megszórva, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Ízlés szerint pakolhatunk még rá lecsöpögtetett csicseriborsó-konzervet. Például ha vendégek jönnek és nekik készítettük, így igen mutatós lesz. Ne feledkezzünk meg a pitáról sem!

Elkészítési idő: 35-40 perc

sültpaprika-hummusz
Sültpaprika-hummusz

Ezek is érdekelhetnek:

Házi hummusz egyszerűen

Borsóhummusz

www.streetkitchen.hu

A hummusz szerintem az egyik legjobb mártogatós, amit feltalált az emberiség. Krémes, a végtelenségig variálható, és akár reggelire, akár vacsira, de még baráti összejövetelekre is tökéletes… pláne ez a sült paprikás verzió.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
fokhagyma
(kb. 80 g)
20 ml
olívaolaj
500 g
kápia paprika
(kb. 4 darab)
280 g
csicseriborsó konzerv
(leszűrve)
40 g
tahini
só, bors
20 ml
olívaolaj
2 csipet
római kömény
0.5 db
citrom leve
A tálaláshoz
1 csipet
szezámmag
0.25 csokor
friss koriander
10 ml
olívaolaj

A sültpaprika-hummusz elkészítését azzal kezdjük, hogy a fokhagymát egészben kettévágjuk, megkenjük olívaolajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a vágott felével lefelé. A megmosott, megszárított paprikákat is megkenjük olajjal, és a fokhagymák mellé tesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és 20 percig sütjük. 

Ha a paprika megsült, a fekete héját lehúzzuk, de csak óvatosan, mert ilyenkor még nagyon forró. Egy késes aprítóba rakjuk a paprikahúst a csuma nélkül. A megsült fokhagymák belsejét kinyomkodjuk és a paprikához adjuk, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Alaposan lezúzzuk az egészet, amíg szép krémes nem lesz, és kész is a nyár legcsodálatosabb hummusza.

Szezámmaggal és durvára aprított korianderrel megszórva, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Ízlés szerint pakolhatunk még rá lecsöpögtetett csicseriborsó-konzervet. Például ha vendégek jönnek és nekik készítettük, így igen mutatós lesz. Ne feledkezzünk meg a pitáról sem!

Elkészítési idő: 35-40 perc

sültpaprika-hummusz
Sültpaprika-hummusz

Ezek is érdekelhetnek:

Házi hummusz egyszerűen

Borsóhummusz

Ha tetszett a Sültpaprika-hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept