Borsóhummusz

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
310 g konzerv csicseriborsó
200 g zöldborsó
só, bors
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
½ db citrom reszelt héja
2 gerezd fokhagyma
2 ek tahini paszta
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Borsóhummusz

A hummusz az egyik legjobb krém, amit egy kirándulásra is simán magatokkal tudtok vinni, de reggelire is tökéletes, pirított pitával vagy épp egy ropogós héjú, kovászos kenyérrel. A borsóval turbózott verziónak pedig nemcsak az íze, de a színe is csodálatos.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
310 g konzerv csicseriborsó
200 g zöldborsó
só, bors
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
½ db citrom reszelt héja
2 gerezd fokhagyma
2 ek tahini paszta
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A borsóhummusz elkészítését azzal kezdjük, hogy a konzerv csicseriborsót egy aprítóba rakjuk, majd hozzáadjuk a zsenge zöldborsót. Ha fagyasztott borsóval készítjük, hagyjuk előtte kiolvadni, ha erősebb, friss, akkor blansírozzuk előtte, de használhatunk akár konzervet is, ekkor csepegtessük le a levét.

Majd mehet hozzá a só, a bors, a menta, a petrezselyem és a citromhéj. Hozzádobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a tahini pasztát és 3-4 ek olívaolajat, majd lezúzzuk a hummuszt. Annyi olajat adagolunk még hozzá, amennyivel krémes, selymes állagú krémet kapunk, majd felhasználásig hűtőben tároljuk. Letakarva 2-3 napig simán eláll a hűtőszekrényben, de ha nincs jól lefedve, könnyen bebarnulhat.

Elkészítési idő: kb. 10 perc

borsóhummusz
Borsóhummusz

Ha tetszett a borsóhummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a hummuszok is érdekelhetnek:

Babhummusz

Sütőtökös-chilis hummusz

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?