Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Házi hummusz egyszerűen

Hozzávalók

200 g száraz csicseriborsó (vagy csicseriborsó konzerv)
100 g szezámmag
1 púpozott tk őrölt római kömény
1 gerezd kisebb fokhagyma
Só, fehérbors
1 ek citromlé
1 ½ dl olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi hummusz egyszerűen

A hummusz népszerű étel lett Budapesten, elég jól passzol mindenféle pitás szendvicsekhez, falafelhez. De sokan nem is sejtik, hogy mennyire egyszerű cuccról van szó: pár lépésből áll elkészíteni és egy friss, házi gyártású hummusz jobb, mint bármi, amit egy török büfében kaptok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

200 g száraz csicseriborsó (vagy csicseriborsó konzerv)
100 g szezámmag
1 púpozott tk őrölt római kömény
1 gerezd kisebb fokhagyma
Só, fehérbors
1 ek citromlé
1 ½ dl olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A csicseriborsót kb. 1,5 óra alatt készre főzzük, vagy használjunk konzerv csicseriborsót és akkor ez a lépés kihagyható. Egy száraz serpenyőbe szórjuk a szezánmagot és közepes lángon, rázogatva addig pirítjuk, amíg világos zsemleszínt nem kap. Az így lepirított szezánmagot bedobjuk egy aprítógépbe, hozzáadunk egy kevés olívaolajat és teljesen homogén állagú krémet készítünk belőle: ez a tahini paszta.

hummusz.jpg

A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk. Hozzáadunk a főzőléből egy keveset, majd a római köménnyel, sóval, fehér borssal, citromlével és egy gerezd fokhagymával ízesítejük. Még rakunk bele olívaolajat és az egészet összezúzzuk az aprítógéppel. Az állagán közben lehet javítani a főzőlé és olívaolaj hozzáadásával, az ízeken pedig citrommal és a fűszerekkel lehet finomhangolni.

hummusz2.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások