Hirdetés

Marharagus gordita

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A töltelékhez

2 db paradicsom
1 fej hagyma
150 g szárított ancho chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
4 ek olaj
800 g darált marhahús
2 ek őrölt római kömény
1 ek őrölt koriandermag

A gorditához

2 ½ bögre hari masa kukoricaliszt (sima kukoricaliszt nem jó)
0.25 bögre liszt
2 csomag sütőpor
1 tk só
1 ½ bögre meleg víz
1 l olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

1 db jégsaláta (kisebb)
100 g queso fresco vagy queso blanco sajt
1 doboz tejföl ((kicsi))
1 csokor friss koriander (kisebb)
1 - 2 db lime
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marharagus gordita

Ezt az ételt joggal hívhatjuk a mexikóiak gyrosának, ízeiben viszont semmi köze hozzá, teljes mértékben hozza az elvárt mexikói feelinget. Fűszeres, pikáns… egy totális ízbomba!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A töltelékhez

2 db paradicsom
1 fej hagyma
150 g szárított ancho chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
4 ek olaj
800 g darált marhahús
2 ek őrölt római kömény
1 ek őrölt koriandermag

A gorditához

2 ½ bögre hari masa kukoricaliszt (sima kukoricaliszt nem jó)
0.25 bögre liszt
2 csomag sütőpor
1 tk só
1 ½ bögre meleg víz
1 l olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

1 db jégsaláta (kisebb)
100 g queso fresco vagy queso blanco sajt
1 doboz tejföl ((kicsi))
1 csokor friss koriander (kisebb)
1 - 2 db lime
Bevásárlólistához adom

A paradicsomot és a hagymát egy száraz, füstölésig hevített serpenyőben vagy láng felett enyhén megfeketítjük. Az ancho chilit kimagozzuk, mad leöntjük forró vízzel, hozzádobjuk a hagymát, a paradicsomot és a két gerezd fokhagymát. Hagyjuk állni legalább fél órát, amíg a chili meg nem puhul. Az összes zöldséget a chilivel és kb. 200 ml vízzel (amiben ázott) leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn. 

Marharagus gordita

A marhahúst egy lábasban aranybarnára pirítjuk az olajon a római köménnyel és az őrölt korianderrel, majd felöntjük a chilis turmixunkkal. Addig főzzük, amíg szinte teljesen be nem sűrűsödött és el nem párolgott a folyadék.

A gorditához az olaj kivételével mindent összedolgozunk, ha túl száraznak találjuk, egy nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, ha túl lágynak, akkor a hari masa lisztből rakunk hozzá. Kicsivel nagyobb labdákat formálunk a tésztából, mint egy golflabda, és egy tortillaprés segítségével, vagy akár kézzel, nyújtófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, és amíg még meleg, egy késsel óvatosan szétnyitjuk, mint egy pitát. Megtöltjük a húsos ragunkkal, a felszeletelt jégsalival, sajttal, csorgatunk rá egy kis tejfölt, megszórjuk friss korianderrel, facsarunk rá egy kis lime-ot, és elpusztítjuk.

Ha tetszett a marharagus gordita receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások