A baconös-körtés saláta elkészítéséhez a bacont száraz serpenyőbe rakjuk, magasabb hőfokon lepirítjuk, majd lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kihűlni.
A körtét és az almát félbevágjuk, kiszedjük a magházaikat, és felszeleteljük. A diót egy száraz serpenyőben, a közepesnél kicsit magasabb lángon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A rukkolát egy tálba rakjuk, mehetnek rá az alma- és körteszeletek, valamint a dió és a kihűlt, kisebb darabokra tört bacon.
A maradék hozzávalókat egy kis tálban alaposan összekeverjük, a salátára öntjük, átkeverjük, és már ehetjük is.

- Elkészítési idő: 20 perc
Egy vitamindús saláta a legszürkébb hétköznapokat is feldobja. Tegyetek bele jó sok friss zöldséget, de ne riadjatok vissza a gyümölcsöktől vagy éppen sült zöldségektől se! Hozunk is pár tuti tippet, ha nincs a tarsolyotokban elég saját recept:
Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával