Hozzávalók
A salátához
- kb. 15-20 szem piros szőlő
- 50 g madársaláta
- 100 g fehér cheddar sajt
- 0.25 fej lila hagyma
- 0.25 fej brokkoli
Az öntethez
- 1 csokor bazsalikom
- kb. 50 ml olívaolaj
- 1 ek majonéz
- 1 db lime
- 60 g reszelt parmezán
- 2 ek tökmag
- só, bors
Piros szőlős-sajtos saláta
Hozzávalók
A salátához
- kb. 15-20 szem piros szőlő
- 50 g madársaláta
- 100 g fehér cheddar sajt
- 0.25 fej lila hagyma
- 0.25 fej brokkoli
Az öntethez
- 1 csokor bazsalikom
- kb. 50 ml olívaolaj
- 1 ek majonéz
- 1 db lime
- 60 g reszelt parmezán
- 2 ek tökmag
- só, bors
A szőlős-sajtos saláta elkészítéséhez a szőlőszemeket félbevágjuk, és egy tálba rakjuk a madársalátával, a kis kockákra vágott sajttal és a felszeletelt lila hagymával együtt. A brokkolit kicsi rózsákra szedjük, és ha nem szeretjük teljesen nyersen, akkor forró vízbe dobjuk 5-6 másodpercre, majd kihalásszuk őket a vízből, és hideg vizes tálba rakjuk. Amikor lehűltek, ez is mehet a salihoz.
Az öntethez a bazsalikomleveleket, az olívaolajat, a majonézt, a lime reszelt héját és a felének a levét, a parmezánt és a tökmagot egy késes aprítóba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, és alaposan lezúzzuk. Ha nem elég krémes, még olívaolajjal és kevés majonézzel hígíthatjuk. Ráöntjük a salátaalapra, összeforgatjuk, hogy mindent szépen bevonjon a krémes salátaöntet, és már ehetjük is!
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a szőlős-sajtos saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy finom saláta akár teljesértékű étkezés is lehet, de köretként is megállják a helyüket egy sült hús vagy grillsajt mellett. Ezeket a szuper salátákat se hagyjátok ki a menüből:
Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta