Cukormentes
Hozzávalók
A piskótához
- 540 g érett banán
- 525 g finomliszt
- 2 csipet só
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 170 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 275 g eritrit
- 5 db tojás
- 225 ml tej
A krémhez
- 370 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 240 g eritrit
- 100 g kakaóitalpor
- 6 ek mogyoróvaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 4 ek tej
Az összeállításhoz
- 3 db banán
- 50 g aprított török mogyoró
Hozzávalók
A piskótához
- 540 g érett banán
- 525 g finomliszt
- 2 csipet só
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 170 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 275 g eritrit
- 5 db tojás
- 225 ml tej
A krémhez
- 370 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 240 g eritrit
- 100 g kakaóitalpor
- 6 ek mogyoróvaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 4 ek tej
Az összeállításhoz
- 3 db banán
- 50 g aprított török mogyoró
Piskótatészta:
A banánkenyértorta piskótájához a banánokat villával pépesre törjük vagy egy aprítóban krémesre turmixoljuk.
Egy nagy keverőtálban elkeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
Egy másik keverőtálban kézi habverővel felhabosítjuk a vajat, majd hozzáadjuk az eritritet, és tovább krémesítjük. Mehetnek bele a tojások, a tej és a pépesített banán, alaposan elkeverjük, míg egy sűrű masszát nem kapunk, majd apránként hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, mindig elkeverve az adott adagot.
Az így kapott piskótatésztát háromfelé osztjuk, sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformákba adagoljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A kész piskótákat minimum 2 órát pihentetjük, hogy kihűljenek.
Krém:
A krémhez a vajat egy kézi habverővel felhabosítjuk, beleszitáljuk a kávédarálóban porrá őrölt eritritet és a kakaóport, majd alaposan kikeverjük a krém alapját. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a vaníliaaromát és a tejet, és ismét alaposan elkeverjük, hogy homogén krémet kapjunk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótákat kiszedjük a formákból, recés késsel levágjuk a tetejüket és összeállítjuk a tortát. Az alsó piskótaréteg tetejére rakunk a csokikrémből, egyenletesen elkenjük rajta, majd megpakoljuk felkarikázott banánnal és ezt megismételjük a többi rétegnél is.
Végül a megmaradt krémmel szépen, egy habkártya vagy spatula segítségével befedjük a torta tetejét és oldalát.
A torta tetejét megszórjuk aprított török mogyoróval, és megvagyunk a legkirályabb cukormentes csokis banánkenyértortával!
- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 35 perc
- Hűtés: min. 2 óra
Ha tetszett a cukormentes banánkenyértorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több banánkenyér:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 24 g
Szénhidrát: 653 g
Zsír: 15 g
Kalória: 795 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 23.85 g
Szénhidrát: 653.27 g
Zsír: 15.46 g
Kalória: 795.2 kcal