Cukormentes receptek

Cukormentesfarsangifánk

Cukormentes farsangi fánk

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
tej
30 g
friss élesztő
500 g
finomliszt
30 g
poreritrit
1 csipet
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
5 ml
sötét rum
5 db
tojássárgája
kb. 1 l étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 g
cukormentes baracklekvár

Elkészítés

A cukormentes farsangi fánk első lépéseként a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni. 

A lisztet egy tálba tesszük az poreritrittel, egy csipet sóval és a puha vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős mixet és a rumot, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk, és 30-45 percig meleg helyen kelesztjük. 

Liszttel megszórt nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk.

Letakarjuk a fánkokat, és hagyjuk 20 percig pihenni. Ezután forró, 160-170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük őket, és cukormentes lekvárral tálaljuk.

cukormentes-farsangi-fank
Cukormentes farsangi fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30-40 perc

Ha fánkrajongó vagy, akkor ezeket a cukormentes fánkrecepteket is csekkold:

Cukormentes csörögefánk

Mogyorós ekler fánk

Cukormentes túrófánk

www.streetkitchen.hu

Ha nem szeretnél, vagy nem ehetsz cukrot, de a fánkról nem tudsz lemondani, próbáld ki a cukormentes receptünket! Persze kalóriában így is gazdag lesz, viszont hozzáadott cukor nélkül is ugyanolyan finom, mint az eredeti változat.

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

15 darabhoz
A tésztához
300 ml
tej
30 g
friss élesztő
500 g
finomliszt
30 g
poreritrit
1 csipet
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
5 ml
sötét rum
5 db
tojássárgája
kb. 1 l étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 g
cukormentes baracklekvár

A cukormentes farsangi fánk első lépéseként a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni. 

A lisztet egy tálba tesszük az poreritrittel, egy csipet sóval és a puha vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős mixet és a rumot, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk, és 30-45 percig meleg helyen kelesztjük. 

Liszttel megszórt nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk.

Letakarjuk a fánkokat, és hagyjuk 20 percig pihenni. Ezután forró, 160-170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük őket, és cukormentes lekvárral tálaljuk.

cukormentes-farsangi-fank
Cukormentes farsangi fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30-40 perc

Ha fánkrajongó vagy, akkor ezeket a cukormentes fánkrecepteket is csekkold:

Cukormentes csörögefánk

Mogyorós ekler fánk

Cukormentes túrófánk

Ha tetszett a Cukormentes farsangi fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept